276 ‘Ναι’ στο νομοσχέδιο για τις αθέμιτες πρακτικές

Εντυπωσιακή πλειοψηφία για κυβερνητικό νομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή κι είναι πλέον νόμος του ελληνικού κράτους το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. ‘Ναι’ ψήφισαν τέσσερα κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση) που αντιστοιχεί σε 276 ψήφους και παρών δήλωσαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 είπε ότι μέσα από ένα δημοκρατικό διάλογο επετεύχθη η ενσωμάτωση και των προτάσεων της αντιπολίτευσης και των παραγωγικών φορέων.

 

Με την εφαρμογή του νόμου από 1/11/21, τα πιο ευαίσθητα προϊόντα θα εξοφλούνται από τα super markets  σε 30 ημέρες και τα λοιπά σε 60 ημέρες αντί 10 και 12 μηνών που ήταν η συνήθης πρακτική μέχρι σήμερα. Για το θέμα αυτό είπε ότι υπάρχει συμφωνία με τους εκπροσώπους των super markets.

Σε συνέντευξή του σε αθηναϊκό τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός Σπήλιος Λιβανός ανέφερε σχετικά:  «Όταν έχεις μια συνολική αντίληψη της αγοράς και δεν βλέπεις με παρωπίδες το ένα ή το άλλο κομμάτι της μπορείς να φτάνεις σε συμφωνίες. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το κοινό καλό συμφέρει όλους». Ο κ. Λιβανός σημείωσε ότι και το ΚΚΕ και το «Μέρα25» που ψήφισαν ‘Παρών’ σε πολλά θέματα συμφώνησαν. «Είμαστε μια μικρή χώρα και δεν είναι όλα αριστερά και δεξιά. Μπορούμε να συνθέσουμε απόψεις και να καταλήξουμε σε ουσιαστικές αποφάσεις».

You might also like