Μεγάλωσε το 2020 η γαλακτοπαραγωγή  των ΗΠΑ

Περισσότερα ζώα και περισσότερο γάλα παρά την πανδημία

Η παραγωγή γάλακτος στις Ηνωμένες Πολιτείες αγγίζει πλέον τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων καθώς η αύξηση του εθνικού ζωικού κεφαλαίου σε συνδυασμό με την ολοένα και μεγαλύτερη ρομποτοποίηση των εκτροφών, αυξάνουν την παραγωγικότητα και την παραγόμενη ποσότητα.

 

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ στις 21 Απριλίου, η χώρα γνωρίζει αύξηση στην παραγωγή γάλακτος και στον αριθμό των εκτρεφόμενων ζώων.

Πιο συγκεκριμένα, το 2020 η παραγωγή γάλακτος παρουσίασε αύξηση της τάξης του 1,8% και πλησίασε τα 9 εκατ. τόνους. Αύξηση -και μάλιστα κατά 77.000 μονάδες- παρουσίασε και το ζωικό  κεφάλαιο το οποίο ανέρχεται στα τέλη του 2020 σε 9,46 εκατ. ζώα. Η μέση παραγωγή γάλακτος ανά αγελάδα στις ΗΠΑ το 2020 ανήλθε σε 945 κιλά, αυξημένη κατά περίπου 9 κιλά.

Περισσότερες αγελάδες στην παραγωγή

Ο αριθμός αγελάδων γαλακτοπαραγωγής συνεχίζει να αυξάνεται και σήμερα το εθνικό ζωικό κεφάλαιο των ΗΠΑ είναι το μεγαλύτερο από το 1995. Τη μεγαλύτερη αύξηση καταγράφει η ‘καρδιά’ της αμερικανικής αγελαδοτροφίας, το Τέξας: σήμερα στη συγκεκριμένη πολιτεία εκτρέφονται 27.000 περισσότερα ζώα από πέρυσι.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η ανοδική πορεία της παραγωγής γάλακτος συνεχίζεται και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021- το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι η γαλακτοπαραγωγή είναι αυξημένη κατά  1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2020. Τα ζώα το τρίμηνο Ιανουάριος- Μάρτιος 2021 είναι κατά 80.000 περισσότερα σε σχέση με το αντίστοιχο  τρίμηνο του 2020.


Κεντρική φωτογραφία: ©Sevie Kenyon/UW-Madison CALS

You might also like