Σημαντικοί τυροκόμοι στην Dairy Day 2021, Πέμπτη 13 Μαΐου

Μιχάλης Αρβανίτης, Μανούσος Τσιτσιρίδης και Απόστολος Γρατσάνης

Τρεις αξιόλογοι εκπρόσωποι της σύγχρονης ελληνικής τυροκομίας θα βρεθούν στο ψηφιακό πάνελ της Dairy Day 2021, στις 13 Μαΐου,  καλεσμένοι του περιοδικού Dairy News προκειμένου να παρουσιάσουν τα νέα προϊόντα τους.

 

Η εκδήλωση στο πλαίσιο της Dairy Day 2021 έχει τον τίτλο «Καινοτόμα προϊόντα- Κι όμως φτιάχνονται», και θα ξεκινήσει στις 5.00 το απόγευμα, την Πέμπτη 13 Μαΐου.  Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν (από αριστερά στην κεντρική φωτογραφία) ο Μιχάλης Αρβανίτης, ο Μανούσος Τσιτσιρίδης και ο Απόστολος Γρατσάνης.

Το Τυροκομείο Αρβανίτη, το οποίο εδρεύει στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, κυκλοφόρησε μέσα στο 2020 το πρώτο ελληνικό μπλε τυρί φτιαγμένο από κατσικίσιο γάλα. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει σκληρότερη υφή από άλλα μπλε τυριά και μπορεί να κοπεί εύκολα σε μερίδα. Έχει απαλή και ώριμη γεύση, με τη διακριτική παρουσία της μούχλας, η οποία δεν υπερκαλύπτει τα χαρακτηριστικά του γάλακτος.

Το Τυροκομείο Μανούσος Τσιτσιρίδης ‘Το Σφακιανό’ κυκλοφόρησε μέσα στο 2020 Γραβιέρα με παστουρμά διευρύνοντας την γκάμα των προϊόντων του  και την παρουσία του στην αθηναϊκή αγορά όπου διαθέτει ήδη κατάστημα λιανικής πώλησης στην Αργυρούπολη.

Από την πλευρά του ο έμπειρος τυροκόμος Απόστολος Γρατσάνης  ο οποίος με τον αδελφό του είναι σήμερα στο τιμόνι της επιχείρησης Τυροκομείο Γρατσάνη με έδρα το Αγρίνιο, έπειτα από τη 15ετή παρουσία στο εμπόριο και μετά την ανταπόκριση που είχε και έχει η Γραβιέρα με μπούκοβο που παράγει, προχώρησε στην παραγωγή δύο νέων προϊόντων από τις αρχές του 2020, τη Γραβιέρα με προσθήκη πράσινου πιπεριού και τη Γραβιέρα με επικάλυψη καπνιστής πάπρικας.


Κάντε την εγγραφή σας στο link που ακολουθεί

https://www.eventora.com/el/Events/meat-dairy-day-2nd-edition

You might also like