Έργα εξοπλισμού γαλακτοκομίας- τυροκομίας στην Dairy Day 2021

Εταιρίες και στελέχη παρουσιάζουν ξεχωριστά, σύγχρονα έργα τους στον κλάδο

Τρεις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κατασκευής και εμπορίας μηχανολογικού εξοπλισμού και απευθύνονται είτε κατ’ αποκλειστικότητα είτε μεταξύ άλλων, στους κλάδους της γαλακτοκομίας και της τυροκομίας θα παρουσιάσουν έργα τους στο πλαίσιο της εκδήλωσης Dairy Day 2021 η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021.

 

Το έργο της INOX ANIFANTIS στη Φάρμα Σελλιά

Ο Γιώργος Ανυφαντής από την Inox Anifantis, θα παρουσιάσει  το έργο της εταιρείας του στην Φάρμα Σελλιά. Η εταιρία Inox Anifantis αποτελεί σήμερα μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων η οποία δραστηριοποιείται στο τομέα της επεξεργασίας γάλακτος και τροφίμων. Τα τελευταία χρόνια έχει εξειδικευτεί στο τομέα των ανοξείδωτων κατασκευών και ειδικότερα στο σχεδιασμό – κατασκευή μηχανημάτων και εξοπλισμού για βιομηχανίες γάλακτος – τροφίμων.  Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει πρότυπα έργα που αποτελούν και απόδειξη των δυνατοτήτων της εταιρίας καθώς και την εγκυρότητα και την πληρότητά της.

Ο στόχος της εταιρίας Inox Anifantis παραμένει αναλλοίωτος μέχρι σήμερα στη συνεχή προσπάθεια για υπεύθυνο σχεδιασμό, αξιόπιστη κατασκευή και συνεχή υποστήριξη των έργων που αναλαμβάνει. Όσο για την Φάρμα Σελλιά είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων με έδρα τα Σελλιά Αγ. Βασιλείου στο Ρέθυμνο.

Το έργο της AS HELLAS  στην Στάμου

O Βασίλης Γιαννόπουλος από την AS HELLAS θα παρουσιάσει το νέο, μεγάλο έργο της εταιρίας του στη γαλακτοβιομηχανία Στάμου η οποία αυτό το διάστημα ξεκινάει μια νέα περίοδο περεταίρω ανάπτυξης, αναβαθμίζοντας την παραγωγική της ικανότητα και επανασχεδιάζοντας τα προϊόντα της. Εδώ και 25 χρόνια, η Automation System Hellas (AS HELLAS) σχεδιάζει, κατασκευάζει, και τοποθετεί αυτόματες γραμμές παραγωγής για γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομεία. Κάθε εγκατάσταση είναι μελετημένη για τις συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις κάθε πελάτη. Η εταιρία έχει αναπτύξει εξειδικευμένη τεχνογνωσία στην παραγωγή του greek yoghurt, και έχει μία μεγάλη λίστα με ιδιαίτερα επιτυχημένες εγκαταστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο,  είναι μηχανολόγος μηχανικός και το επαγγελματικό του έργο εστιάζει στο process engineering στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών με μεγάλη εξειδίκευση στη γαλακτοβιομηχανία. Πήρε δίπλωμα από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ το 1997, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MBA από το Cardiff Business School και ανήκει στο δυναμικό της AS Hellas από το 2002.

Έχει εκπαιδευτεί σε πολυάριθμα σεμινάρια τεχνικού και γνωστικού αντικειμένου για αυτόματες γραμμές παραγωγής του κλάδου της γαλακτοβιομηχανίας και έχει αναλάβει πολυάριθμα συναφή έργα εντός και εκτός Ελλάδας – αρχικά ως μηχανικός εγκατάστασης και αργότερα ως υπεύθυνος εκπόνησης τεχνοοικονομικής μελέτης προσφορών και υπεύθυνος διαχείρισης μεγάλων έργων.

Σήμερα στην AS Hellas κατέχει τη θέση του διευθυντή του τμήματος Μηχανολογικών Εφαρμογών και παρέχει οργανωτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στους μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων του τμήματος.

Το έργο της INOX DESIGN KATERIS στην Norrmejerier

Ο Γιάννης Κατέρης θα παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, το έργο της εταιρίας του στη σουηδική γαλακτοβιομηχανία Norrmejerier. Η IDK αποτελεί σήμερα μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μηχανημάτων, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της βιομηχανίας – βιοτεχνίας τα τελευταία 35 χρόνια. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εξειδικευτεί στο τομέα των ανοξείδωτων κατασκευών και της υποστήριξης κατασκευής βιομηχανικών έργων και ειδικότερα στο σχεδιασμό – κατασκευή μηχανημάτων για βιομηχανίες τροφίμων και εξοπλισμού για βιομηχανίες τροφίμων. Στην IDK, κύριο μέλημα είναι η πλήρης ανάπτυξη και αναμόρφωση οποιασδήποτε μονάδας γάλακτος – τροφίμων σε σύγχρονη και ανταγωνιστική, σύμφωνα πάντα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η δραστηριότητα της εταιρείας εκτείνεται τόσο στην εγχώρια ελληνική αγορά όσο και στην αγορά του εξωτερικού. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει πρότυπα έργα, που αποτελούν και απόδειξη των δυνατοτήτων της εταιρείας, καθώς και την εγκυρότητα και την πληρότητά της στον χώρο του εξοπλισμού τυροκομείων.

Η Norrmejerier η οποία εδρεύει στην πόλη Umeå (περίπου 600 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης) συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής κι αποτελεί μια από τις κορυφαίες συνεταιριστικές επιχειρήσεις της χώρας. Απαρτίζεται από 500 παραγωγούς γάλακτος, επεξεργάζεται 200.000 τόνους γάλα το χρόνο και παράγει εμφιαλωμένο γάλα, υγρό γιαούρτι, κίτρινα τυριά κ.ά. Απασχολεί 500 εργαζομένους και πραγματοποιεί κύκλο εργασιών ύψους 180 εκατ. ευρώ.

You might also like