Σε αναμονή αποφάσεων για τη φέτα

Θεσμικοί φορείς πιέζουν για επιβολή προστίμου στην εταιρία Όμηρος

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση με τη νοθευμένη φέτα της εταιρείας Όμηρος στη γερμανική αγορά και παρά τις διαβεβαιώσεις των κρατικών αρχών οτι αυτή τη φορά η υπόθεση θα λήξει με την επιβολή του νόμιμου προστίμου στην εταιρία, υπάρχει ανησυχία και υποψία

 

Ένας από τους φορείς που τοποθετήθηκαν από την αρχή για το ζήτημα, με ξεκάθαρη μάλιστα άποψη και σε υψηλούς τόνους, είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας ο οποίος σε χθεσινή ανακοίνωσή του επισημαίνει οτι παρακολουθεί με ανησυχία την εξέλιξη της υπόθεσης της κυκλοφορίας νοθευμένης  φέτας στην Γερμανία.

«Έχουμε πληροφορηθεί, ότι ο σχετικός φάκελος από τον έλεγχο του ΕΛΓΟ έχει μεταβιβασθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ για την επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων που προβλέπονται από τον Νόμο. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Κυβέρνηση, ότι όλος ο κτηνοτροφικός κόσμος και το υγιές κομμάτι της μεταποίησης που παράγει φέτα, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ανησυχεί» αναφέρει η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΚ.

Η ανακοίνωση του ΣΕΚ κλείνει με επίκληση στην τόσο η ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ, όσο και η Κυβέρνηση να δράσει γρήγορα και αποτελεσματικά, «αλλιώς θα δοθούν λάθος μηνύματα στο εσωτερικό της χώρας και στο εξωτερικό, με ολέθριες συνέπειες για το Εθνικό μας προϊόν, την φέτα ΠΟΠ, η οποία πραγματοποιεί πάνω από 400 εκατ. ευρώ εξαγωγές σε πάνω από 50 χώρες» όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

You might also like