Διευρύνεται στη λιανική η Οικογένεια Γαϊτανίδη

Νέο σημείο πώλησης, στο πλαίσιο νέου concept ανάπτυξης, στον Βύρωνα

Επεκτείνει το δίκτυο των καταστημάτων της στην Αθήνα η γαλακτοκομική εταιρία Οικογένεια Γαϊτανίδη η οποία λάνσαρε πρόσφατα ένα νέο concept λιανικής πώλησης που αποσυνδέει το κατάστημα από την επωνυμία της.

 

Νέο κατάστημα άνοιξε η Οικογένεια Γαϊτανίδη στον Βύρωνα (Κύπρου 86) πριν από τέσσερις μήνες, μέσω του οποίου διακινούνται τα προϊόντα της γαλακτοκομικής και τυροκομικής εταιρίας  η οποία εδρεύει στο Νέο Ικόνιο Καρδίτσας.

Η Οικογένεια Γαϊτανίδη έχει αναπτύξει αυτή τη στιγμή δίκτυο 12 καταστημάτων στην Καρδίτσα, τον Βόλο και την Αθήνα, ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προσθέσει στο δυναμικό της και νέο κατάστημα και πάλι στην Αθήνα η οποία μονοπωλεί το ενδιαφέρον της.

Ο νέος τύπος καταστημάτων δεν φέρει την επωνυμία της εταιρίας καθώς η Οικογένεια Γαϊτανίδη, όπως μας ενημέρωσε, επιθυμεί να αναπτύξει ένα νέο concept καταστημάτων ανάλογο εκείνου που έχει ήδη δημιουργήσει στη Νέα Σμύρνη, επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, κατάστημα δηλαδή που θα ‘αποσυνδεθεί’ από την μάρκα της εταιρίας και θα λειτουργεί περισσότερο ως ένα σύγχρονο delicatessen, μια ‘άλλη κουλτούρα καταστημάτων’ όπως μας είπαν χαρακτηριστικά.

 

«Το σχέδιο για την ανάπτυξη καταστημάτων έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και μας ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη αγορά, αλλά η πανδημία του κορωνοϊού διέκοψε την ανάπτυξη του δικτύου που σχεδιάζαμε» μας ανέφεραν από την εταιρία η οποία είχε ένα θετικό 2020 χωρίς όμως να λανσάρει νέα προϊόντα.

«Ο,τι έχει σχέση με το κομμάτι της γαλακτοκομίας πήγε καλά μέσα στο 2020 και θεωρούμε ότι η κατάσταση μας βοήθησε. Το 90% των πωλήσεών μας πραγματοποιείται μέσω του δικτύου μας ενώ μέσω αντιπροσώπου κινούνται τα βιολογικά προϊόντα που παράγουμε» μας ανέφεραν.

Συζητώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά γάλακτος οι άνθρωποι της Οικογένειας Γαϊτανίδη σχολίαζαν σχετικά: «Δεν αγοράζουμε γάλα με βάση τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, αγοράζουμε με βάση την ποιότητα κι έτσι οι τιμές που πληρώνουμε στους κτηνοτρόφους διαφέρουν. Έχουμε παραγωγούς κοντά στο εργοστάσιο με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και περίπου 15 χρόνια ενώ το γίδινο γάλα το συλλέγουμε από τα ορεινά του Δομοκού και της Λίμνης Πλαστήρα.  Δεν μας ενδιαφέρει η χονδρική παραγωγή προϊόντων για τρίτους, έτσι ελέγχουμε την ποιότητα σε όλη την αλυσίδα παραγωγής  και διανομής».

Όσο για το θέμα που έχει προκύψει με τη νοθευμένη φέτα στην αγορά της Γερμανίας, οι άνθρωποι της Οικογένειας Γαϊτανίδη αναμένουν τις εξελίξεις και προς το παρόν σχολιάζουν οτι «Οι επιπτώσεις στον κλάδο θα είναι σημαντικές μετά από αυτό το γεγονός».

You might also like