Η Διεπαγγελματική φέτας για την υπόθεση Όμηρος

Ζητά από το ΥπΑΑΤ πλήρη ενημέρωση και τη δική της …αναγνώριση

Με επιστολή της προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, ζητά περισσότερη ενημέρωση σχετικά με το πρόστιμο που έχει επιβληθεί από τις αρχές στη γαλακτοβιομηχανία Όμηρος, για την υπόθεση της νοθευμένης φέτας στην Γερμανία.

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε η Διεπαγγελματική ακολουθεί.

«Από το από 09.6.2021 δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πληροφορηθήκαμε την επιβολή προστίμου ‘260.000,00» ευρώ σε εγχώρια γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα να έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο τα στοιχεία, όσο και το σκεπτικό της απόφασης αυτής. Με βάση το γεγονός αυτό το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΦ διατυπώνει, αυτονόητα, τα ακόλουθα ερωτήματα / αιτήματα με την παράκληση να έχει την άμεση απάντησή σας:

α.-Να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα το σκεπτικό της Απόφασης, ώστε το σύνολο του Κλάδου μας αλλά και οι καταναλωτές να γνωρίζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη της και εάν είναι παράπτωμα δόλου ή βιομηχανικό λάθος.

β.-Γίνεται φανερό, ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ο Νόμος Βορίδη (838/51008/2019). Αδυνατώντας να κατανοήσουμε την μη εφαρμογή των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων ζητάμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό.

γ.-Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, ότι εκκρεμεί ακατανόητα εδώ και μήνες η αναγνώριση και νομική κατοχύρωση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, η οποία έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που περιγράφεται στους σκοπούς της.

Κατανοείτε, ασφαλώς, κ Υπουργέ, ότι τα προαναφερόμενα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Οργάνωσή μας, κάτι που – σε περίπτωση μη άμεσης προώθησής τους – μας υποχρεώνει να επιδιώξουμε την προώθησή τους με κάθε νόμιμο μέσον».

You might also like