Νέοι Γενικοί Γραμματείς στο ΥπΑΑΤ

Αντικείμενο οι Ενωσιακοί Πόροι και η Αγροτική Πολιτική  και οι Διεθνείς Σχέσεις

Ο Δημήτριος Παπαγιαννίδης αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βαθμό 1ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων. Ο  Κωνσταντίνος Μπαγινέτας αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με βαθμό 1ο της κατηγορίας ειδικών θέσεων.

 

Δρ. Κων/νος Ν. Μπαγινέτας

Γεννήθηκε στην Λαμία το 1977. Σπούδασε Γεωπόνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές του στο Αυτοκρατορικό Κολλέγιο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Ιατρικής (Imperial College of Science, Technology and Medicine) στο Λονδίνο σε θέματα Αειφορικής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (M.Sc.) και στο Πανεπιστήμιο του Νότινχαμ σε θέματα Διεπιστημονικής Ανάπτυξης Αγρο-Περιβαλλοντικών Δεικτών Αειφορίας (Ph.D.). Τον Ιούλιο του 2019 με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ορίστηκε ως Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥπΑΑΤ.

 

 

Δημήτριος Παπαγιαννίδης

Γεννήθηκε το 1959, με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΔΠΘ. Μεταπτυχιακές σπουδές 1985-86 στη Γαλλία με αντικείμενο Μεταλλικές κατασκευές και υπόγεια έργα και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Μ.Δ.Ε. στο ΕΜΠ στο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 2011-2012 «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» με βαθμό Άριστα.

Από 3-11-2017 είναι Γενικός Διευθυντής στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην γενική διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας. Στην ευθύνη του είναι τα προγράμματα της ΕΕ του ΥΠΥΜΕ, η έγκριση και παρακολούθηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών 2019-2037 (Ε.Σ.Σ.Μ.) και της Ε.Σ.Σ. Οδικής Ασφάλειας 2021-2030, οι τομείς των «Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών-ITS» της Εφοδιαστικής, των Εναερίων Μεταφορών (Υδατοδρόμια κ.α.) και των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ΣΒΑΚ.

 

You might also like