Τυροκομείο Λέγγα: Άνοιγμα στη λιανική

Νέο προϊόν με επιτυχία στη horeca αγορά

Η Στυμφαλία ΑΕΒΕ, με τον διακριτικό τίτλο Τυροκομείο Λέγγα κυκλοφόρησε ένα νέο προϊόν και βγαίνει από την πανδημία έχοντας διατηρήσει τις δυνάμεις της.   

 

Ο 45χρονος επιχειρηματίας Μάρκος Λέγγας, τρίτη γενιά τυροκόμος και επικεφαλής σήμερα στη Στυμφαλία είναι ικανοποιημένος με την πορεία της Στυμφαλίας, σε σχέση με την εικόνα που υπάρχει στον ευρύτερο τομέα της μεταποίησης. «Είμαστε ικανοποιημένοι ως κλάδος, άλλωστε ο κόσμος δεν σταμάτησε  να καταναλώνει τρόφιμα κι εν μέσω πανδημίας» μας εξηγεί και συμπληρώνει: «Οι καταναλωτές στράφηκαν προς το συσκευασμένο προϊόν, έναντι του χύμα· μας το τονίζουν τα σουπερμάρκετ, το βλέπουμε κι εμείς από τις πωλήσεις μας».

Αυτό το διάστημα ο Μ. Λέγγας ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ζητήματα της συσκευασίας καθώς, όπως πιστεύει, «Η συσκευασία τελευταία έχει γίνει μια από τις κυριότερες έγνοιες του τυροκόμου. Απαιτεί εξοπλισμούς, χρειάζεται εικαστικά, είναι ένα κομμάτι της δουλειάς μας στο οποίο κινούμαστε αναγκαστικά».


 

 

Φλαμπουρίτσα, το πιο πρόσφατο προϊόν της Στυμφαλίας με ικανοποιητικές πωλήσεις στη horeca αγορά.

Η εταιρία έχει σταθερή παρουσία στον εξαγωγικό τομέα, ενώ μέσα στο 2020 πραγματοποίησε άλλο ένα βήμα, με τη συμμετοχή της στο εταιρικό σχήμα που αναπτύσσει τα καταστήματα Aspro στην Αθήνα μέσα από τα οποία διακινούνται ποσότητες προϊόντων της. Ήδη δύο καταστήματα της αλυσίδας λειτουργούν σε Κηφισιά και Μαρούσι. Η Στυμφαλία ΑΕΒΕ παράγει ευρεία γκάμα γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, ενώ το πιο πρόσφατο δημιούργημα του τυροκομείου είναι η φλαμπουρίτσα, ημίσκληρο τυρί το οποίο μοιάζει με το ταλαγάνι ή το κυπριακό χαλλούμι και κινείται πολύ στα εστιατόρια και τη horeca.

Μεταξύ των προϊόντων που παράγει το Τυροκομείο Λέγγα είναι και φέτα, οπότε με την ευκαιρία της συζήτησής μας, ρωτάμε τον τυροκόμο από την Κορινθία τη γνώμη του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη φέτα το τελευταίο διάστημα. « Δεν έχω παρακολουθήσει το ζήτημα της νοθευμένης φέτας στη Γερμανία από κοντά, απ΄ όσο ακούω όμως και διαβάζω αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης» μας λέει ο Μ. Λέγγας.


 

 

Ζηρειοτύρι με κόκκους πιπεριού, ένα από τα κίτρινα τυριά της Στυμφαλίας.

Σύμφωνα με  τον τυροκόμο αν πραγματοποιούνται οι σωστοί έλεγχοι το πρόβλημα της νοθείας θα περιοριστεί διότι κατά τη γνώμη του δεν είναι εκτεταμένο. «Ένας τυροκόμος θα το σκεφτεί να νοθεύσει τη φέτα διότι σήμερα είναι πολύ εύκολο να αποκαλυφθεί η νοθεία» μας λέει και εξηγεί: «Οι έλεγχοι είναι σωστοί, απ΄ ότι γνωρίζω όμως οι υπηρεσίες δεν έχουν επάρκεια προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελέγξουν όλες τις εταιρείες σε σύντομο χρονικό διάστημα, π.χ. ανά χρονιά. Μπορεί να περάσουν δύο και τρία χρόνια μέχρι να γίνει κάποιος έλεγχος».

Κεντρική φωτογραφία: Συνεχείς επενδύσεις από το 1995 μέχρι σήμερα, έχουν καταστήσει το Τυροκομείο Λέγγα μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα.

You might also like