Νέο κύπελλο τροφίμων πολυολεφίνης

Από τη γερμανική GREINER PACKAGING

Η γερμανική βιομηχανία υλικών συσκευασίας Greiner Packaging στην προσπάθειά της να παρουσιάσει  νέες λύσεις συσκευασίας όσο το δυνατόν πιο βιώσιμες, έχει στρέψει το ενδιαφέρον της  στη χρήση των λεγόμενων κυκλικών υλικών – δηλαδή των ανανεώσιμων, μη ορυκτών πρώτων υλών.

 

Για πρώτη φορά, η εταιρεία παρήγαγε ένα κύπελλο τροφίμων από πολυολεφίνη υψηλής ποιότητας, υλικό το οποίο λαμβάνεται αποκλειστικά από απόβλητα και βιομηχανικά κατάλοιπα. Τα προϊόντα αυτά, ονομάζονται Bornewables και κατασκευάζονται από την Borealis, κορυφαίο προμηθευτή πολυολεφίνης με έδρα τη Βιέννη της Αυστρίας.

Σε αντίθεση με τις ανανεώσιμες πρώτες ύλες που παράγονται από γεωργικές καλλιέργειες ζωοτροφών, τα προϊόντα Bornewables κατασκευάζονται από πρώτες ύλες δεύτερης γενιάς (δηλαδή, ανανεώσιμα προϊόντα) που προέρχονται αποκλειστικά από απόβλητα και βιομηχανικά κατάλοιπα: από την παραγωγή φυτικών ελαίων καθώς, από απόβλητα και υπολείμματα πετρελαίου, από τη βιομηχανία ξυλείας ή από τη βιομηχανία τροφίμων και από τη βιομηχανία της εστίασης (π.χ. χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι).

Τα Bornewables προσφέρουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα παρθένα υλικά πολυολεφίνης, ενώ διαθέτουν σημαντικά μειωμένο αποτύπωμα άνθρακα. «Τα προϊόντα  Bornewables αποτελούν βασικό βήμα στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε προϊόντα αποσυνδεδεμένα από την παραδοσιακή πρώτη ύλη, με στόχο την παροχή λύσης για τη μείωση του  CO2. Μέσω αυτής της γκάμας προϊόντων, βοηθάμε τους πελάτες μας και την αλυσίδα αξίας να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους βιωσιμότητας, να διατηρήσουν τα υπάρχοντα πρότυπα ποιότητάς τους και να παρέχουν λύσεις συσκευασίας που είναι εγκεκριμένες για επαφή με τρόφιμα. Εστιάζουμε στις ανάγκες των πελατών μας και στην αλυσίδα αξίας καθώς εργαζόμαστε για να οδηγήσουμε τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία για τα πλαστικά», λέει ο Trevor Davis, επικεφαλής μάρκετινγκ στον τομέα καταναλωτικών προϊόντων της Borealis.

You might also like