Στήριξη ΥπΑΑΤ στις αυτόχθονες φυλές βοοειδών

Μέριμνα για την  εκτατική κτηνοτροφία ζητούν οι παραγωγοί

O ΥπΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε  με το προεδρείο της Ένωσης Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών.

 

Ο πρόεδρος της ΕΕΕΒΦΒ Αχιλλέας Τσαπραϊλης και ο Γ.Γ  Dr Γιάννης Καζόγλου, ενημέρωσαν διεξοδικά  τον ΥπΑΑΤ για τα ζητήματα που τους απασχολούν και ιδιαίτερα για τις ζημιές που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 στις εκτροφές της Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν την έδρα τους σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας.

Ακολούθησε μακρά ανταλλαγή απόψεων, ενώ συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω στήριξης των Εκτροφέων Ελληνικής Βραχυκερατικής Φυλής Βοοειδών. Ο κ. Λιβανός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των εκτροφέων ότι από τις βασικές προτεραιότητες του ΥΠΑΑΤ είναι η ανάδειξη και ουσιαστική στήριξη των προϊόντων πολύ υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, η οποία θα μεγιστοποιήσει την προστιθέμενη αξία για τους παραγωγούς και εν προκειμένω για τους εκτροφείς αυτόχθονων φυλών βοοειδών της χώρας.

«Ελπίζουμε ότι η συνεργασία που ξεκινήσαμε σήμερα θα έχει καλή συνέχεια, προκειμένου η  εκτατική κτηνοτροφία και οι αυτόχθονες φυλές θα τύχουν της στήριξης που αξίζουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΕΕΒΦΒ κ. Τσαπραϊλης.

You might also like