Νέες μηχανές για τυριά από την Tetra Rak

14 νέες γραμμές παραγωγής υψηλής ποιότητας

Η πολυεθνική εταιρεία Tetra Pak ανακοίνωσε την ανάπτυξη 14 νέων γραμμών παραγωγής υψηλής ποιότητας τις οποίες ονομάζει Best Practice Lines (BPLs)  ειδικά για την τυροκομία.

 

Τα τυριά τα οποία θα μπορούν να παράγονται είναι cottage, μοτσαρέλα, ημίσκληρο τυρί, τσένταρ αλλά και νωπά λευκά τυριά. Το σύνολο των μηχανών αυτών θα είναι σε θέση να παράγουν σχεδόν το 80% των τυριών που κυκλοφορούν διεθνώς.

Αξιοποιώντας πάνω από 50 χρόνια εμπειρίας στην κατηγορία των τυριών, τα οποία αποτελούν το δημοφιλέστερο γαλακτοκομικό τρόφιμο στον κόσμο, η Tetra Pak με τις νέες BPL παρέχει ολοκληρωμένη λύση παραγωγής για τους πελάτες της, λύσεις που  ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Οι γραμμές επεξεργασίας χρησιμοποιούν υψηλού επιπέδου εξοπλισμό σε συνδυασμό με κορυφαία βιομηχανική τεχνογνωσία για να δημιουργήσουν μια ασφαλή και εύκολη διαδικασία  παραγωγής τυριού με υψηλότερη απόδοση, ενσωματώνοντας παράλληλα παραδοσιακές τεχνικές τυροκομίας. Η διαδικασία υγιεινής  παραγωγής δίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο προϊόν, καθώς και σταθερή ποιότητα.

Η βιωσιμότητα είναι επίσης ένας παράγοντας που έχει ληφθεί υπόψη στο σχεδιασμό των μηχανών αυτών, με λύσεις που επικεντρώνονται στη μείωση της κατανάλωσης νερού, ατμού και ενέργειας. Η εταιρεία πρόσφατα επένδυσε 25 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός κέντρου για το σχεδιασμό και την παραγωγή μηχανημάτων ειδικά για την τυροκομία.


Στην κεντρική  φωτογραφία η γραμμή παραγωγής για ημίσκληρα τυριά.

You might also like