Επίσκεψη Αλ. Τσίπρα σε τυροκομείο στη Λέσβο

Ζήτησε προστασία της παραγωγής απέναντι στη νοθεία και τις ελληνοποιήσεις

Το τυροκομείο της Γαλακτοκομικά Μυστακέλλη  επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Τομεάρχη Αγροτ. Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη και τον βουλευτή Λέσβου Γ. Μπουρνού.

 

Ο Αλ. Τσίπρας  στο Μανταμάδο διατύπωσε την ανάγκη να προφυλαχθούν τα εξαιρετικά τυροκομικά ΠΟΠ προϊόντα του νησιού από τις απομιμήσεις, να βοηθηθεί η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα του κλάδου στην έρευνα, στην ανάπτυξη γνώσης, καινοτομίας και να αρθούν οι περιορισμοί που βάζει η νησιωτικότητα στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, πράγμα που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε θεσπίζοντας το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Τέλος, για τον εμβληματικό Συνεταιρισμό Μεσοτόπου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του οποίου συναντήθηκε ο Στ. Αραχωβίτης, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές και να υπάρξει έκτακτη επιχορήγηση.

Στην ευρεία σύσκεψη με αυτοδιοικητικούς και φορείς της Λέσβου, με την οποία ολοκλήρωσε την περιοδεία του στο νησί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ο  Αλέξης Τσίπρας δήλωσε: «Επέλεξα να συναντήσω αλιείς, να συναντήσω τυροκόμους, να συναντήσω ελαιοπαραγωγούς, δηλαδή σχεδόν όλους τους κλάδους του πρωτογενούς τομέα. Είναι εξαιρετικής σημασίας η ανάγκη της τυποποίησης του προϊόντος, είναι εξαιρετικής σημασίας η ανάγκη της στήριξης της συνεταιριστικής παραγωγής. Έχετε το προνόμιο να έχετε αυτά τα θαυμάσια τυριά (φέτα, λαδοτύρι, κασέρι) που έχουν προστασία ΠΟΠ».

Ο Αλ. Τσίπρας συνόψισε: «η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής θα υπάρξει αν δούμε ένα συντονισμένο σχέδιο προστασίας της απέναντι στη νοθεία και τις ελληνοποιήσεις, που θα δημιουργήσει συνθήκες ρευστότητας και στήριξης στον παραγωγό και επιδοτήσεις για να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν την παραγωγή τους, και ταυτόχρονα από την προσπάθεια να ρυθμιστούν οι τιμές στην αγορά. Έχει ακριβύνει πάρα πολύ το κόστος παραγωγής, ιδίως οι τιμές στις ζωοτροφές είναι στα ύψη, ενώ οι τιμές τόσο στο λάδι όσο και στο γάλα είναι πάρα πολύ χαμηλές».

You might also like