Συνάντηση Τυρνάβου: Πρώτο βήμα κτηνοτροφικού συντονισμού

Προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός νέου διεκδικητικού οργάνου

Με ικανοποιητική παρουσία κτηνοτρόφων απ΄ όλη την Ελλάδα παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν, πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο συνάντηση εκπροσώπων κτηνοτροφικών συλλόγων και συνεταιρισμών.
Φωτογραφίες: paidis.com

 

Η συνάντηση κρίνεται επιτυχής και αναμένεται να αποδώσει καρπούς, μέσω της δημιουργίας ενός νέου ‘οργάνου’ για την προβολή και την προώθηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.

Στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου 150 παραγωγοί και αντιπρόσωποι, ακούστηκαν πολλές ομιλίες και τα ζητήματα που κυριάρχησαν ήταν η αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές, η νομοθεσία για τις σταβλικές εγκαταστάσεις, το μείζον πρόβλημα των βοσκοτόπων αλλά και θέματα που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια όπως η χρήση γης και τα φωτοβολταϊκά.

Η Μάγδα Κοντογιάννη του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής στη γραμματεία της εκδήλωσης.

 

Συστάθηκε ομάδα εργασίας (τα ονόματα των μελών της θα ανακοινωθούν σύντομα) η οποία θα συντονίζει τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων που συμμετείχαν στη συνάντηση του Τυρνάβου μέχρι η ομάδα αυτή να αποκτήσει νομική οντότητα.

Το Dairy επικοινώνησε με την Μάγδα Κοντογιάννη,  γραμματέα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής Άγιος Γεώργιος η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση του Τυρνάβου η οποία μας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Στη συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη να μείνει ζωντανή η ελληνική κτηνοτροφία για λόγους όχι μόνο επιχειρηματικούς αλλά και για λόγους διατροφικούς. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός οτι στη συνάντηση συμμετείχαν πολλοί νέοι κτηνοτρόφοι με στόχους. Ένα δεύτερο στοιχείο που αναδείχθηκε από τη συνάντηση είναι η ανάγκη για περισσότερη εκπαίδευση των κτηνοτρόφων κι εξοικείωσή τους με νομικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο».

You might also like