ΥπΑΑΤ: Αναγνώρισε την Εθνική  Διεπαγγελματική Οργάνωση Τυριού «Φέτας»

Σημαντική ημέρα για το εθνικό προϊόν η επίσημη αναγνώριση της Διεπαγγελματικής

Το ΥπΑΑΤ βρίσκεται ανακοίνωσε σήμερα την επίσημη αναγνώριση της  Εθνικής  Διεπαγγελματικής Οργάνωσης (Δ.Ο.) «Φέτας». Είναι μια πολυαναμενόμενη εξέλιξη η οποία, όλοι ελπίζουν πως θα αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα εποχή για το εμβληματικό ελληνικό τρόφιμο με τις σπουδαίες εξαγωγικές επιδόσεις.

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη, καθώς η συγκεκριμένη Δ.Ο. θα είναι πλέον σε θέση να συνδράμει θεσμικά στην εμβάθυνση του διαλόγου των παραγόντων της εφοδιαστικής αλυσίδας ενός από τα εμβληματικότερα προϊόντα της χώρας μας με το ΥπΑΑΤ, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών στην προώθηση, στην διαφάνεια στην αγορά, αλλά και στην προστασία του Φέτας ΠΟΠ από πρακτικές που πλήττουν το συγκεκριμένο προϊόν. Το ΥπΑΑΤ προσμένει να βρει στο πρόσωπο της Δ.Ο. Φέτας έναν αξιόπιστο θεσμικό συνομιλητή, αλλά και έναν άμεσο συνεργάτη σε ζητήματα ελέγχου της τήρησης της νομιμότητας των προδιαγραφών παραγωγής της Φέτας ΠΟΠ, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ ».

Ανακοίνωση της ΕΔΟΦ

Για τη συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα και ο Πρόεδρος της ΕΔΟΦ Γιάννης Βιτάλης (φωτο αριστερά). Στην επιστολή του αναφέρει σχετικά:  «Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς μπορώ να σας αναγγείλω ότι οι κόποι, οι προσπάθειες και η πίεση τόσων ετών, ακόμα και πριν τη δική μου ανάληψη καθηκόντων, απέδωσαν σήμερα την αναγνώριση της ΕΔΟΦ. Σας ευχαριστώ που σταθήκατε δίπλα μου σε αυτόν τον αγώνα με πίστη στο όραμα μας, πάντα με ενωτικό χαρακτήρα απωθώντας ζιζάνια διχασμού. Εξ αρχής στόχευα να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών σας και της εντολής που μου δώσατε να ολοκληρώσω κάτι που επί 15 χρόνια παλινδρομούσε και τελμάτωνε. Μαζί καταφέραμε να αντιστρέψουμε το ‘ελληνικό’ στερεότυπο ‘Αυτό Δεν γίνεται’ σε ‘Και όμως γίνεται!’. Όμως, θέλω να τονίσω, ότι μπορεί να κάναμε την παρουσία μας αισθητή και χρήσιμη, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα ακόμα και πριν την αναγνώρισή μας αλλά μπροστά μας έχουμε δρόμο και αγώνα. Έτσι και θα συνεχίσουμε.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του ΣΕΒΓΑΠ, Χ. Αποστολόπουλο για την μέγιστη συμβολή του. Τον Αντιπρόεδρο της ΔΟΦ Μιχάλη Τζιότζο εκ των πρωτεργατών. Τον Νίκο Παλάσκα. Τον καθηγητή  Εμμανουήλ Ανυφαντάκη για την αμέριστη βοήθεια. Όλους εσάς, τους φορείς, τα μέλη, έναν έναν ξεχωριστά. Όσους συμμετέχουν στην ΕΔΟΦ. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε την Υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή για την αποτελεσματικότητα της στην ολοκλήρωση του έργου μας ». 

You might also like