Ο Σίμος Κεδίκογλου ΥφΑΑΤ αλιευτικής πολιτικής

Εκτός υπουργείου η Φωτεινή Αραμπατζή

Αλλαγή για μια ακόμα φορά είχαμε στο πολύπαθο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τον σημερινό ανασχηματισμό. Μισό μήνα μετά την προηγούμενη αλλαγή, δια της οποίας ανάλαβε καθήκοντα υφυπουργού ο  Γεώργιος Στύλιος, αλλάζει κι ο έτερος υφυπουργός καθώς στη θέση της Φωτεινής Αραμπατζή αναλαμβάνει ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου. Η υπουργοποίηση Κεδίκογλου συνδέεται ασφαλώς με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια.

 

Ο Σίμος Κεδίκογλου γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1963 στην Αθήνα και προέρχεται από πολιτική οικογένεια. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο Γκούπκινα της Μόσχας και στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών στο Παρίσι κι εργάστηκε πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος.

Εξελέγη βουλευτής Ευβοίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009. Έχει διατελέσει πολιτικός, κοινοβουλευτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες “Καθημερινή”, “Απογευματινή”, “Απόφαση” και “Χώρα”.

Παράλληλα παρουσίασε και συμμετείχε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Υπήρξε για σειρά ετών συνεργάτης της εκπομπής World Report του CNN International, ενώ συνεργάστηκε σε εκπομπές επικαιρότητας και στην εκπομπή “Q&A” του CNN, στην Ατλάντα των ΗΠΑ’

You might also like