Δ. Μπούμπας- Τυροκομικά Μετσόβου: Νέο ξεκίνημα και νέο προϊόν

To Dairy News συζητάει με την Ελευθερία Μπούμπα

Σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης έχει μπει εδώ και μερικούς μήνες η τυροκομική επιχείρηση Δ. Μπούμπας- Τυροκομικά Μετσόβου, μετά την περίοδο της πανδημίας. Η νέα αυτή περίοδος μάλιστα σημαδεύεται από μια γενικότερη προσπάθεια να καταχωρηθεί το Κασκαβάλι Πίνδου ως προϊόν ΠΓΕ ενώ η ίδια η εταιρία έχει ένα νέο προϊόν στην αγορά.

 

«Το τυροκομείο και το κατάστημά μας επηρεάστηκαν από την πανδημία καθώς ήταν για όλους μια δύσκολη εποχή» μας λέει η Ελευθερία Μπούμπα και εξηγεί: «εμείς δεν είμαστε σουπερμάρκετ, τα προϊόντα μας είναι εξειδικευμένα και ίσως κάποιοι να τα θεώρησαν ως είδος πολυτελείας. Με τα εστιατόρια είχαμε τεράστιο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας διότι δουλεύαμε με την εστίαση διαθέτοντας μεταξύ άλλων το Μετσοβίτικο Καπνιστό, ένα ιδιαίτερο τυρί με επικάλυψη βρώσιμη. Όταν άνοιξε η αγορά ξεκινήσαμε και πάλι κανονικά. Αυτή τη στιγμή, εποχή γέννας για τα ζώα, το γάλα είναι περιορισμένο και παράγουμε γαλοτύρι, μυζήθρα κ.ά

Η Δ. Μπούμπας- Τυροκομικά Μετσόβου, κυκλοφόρησε γραβιέρα με άγριο μύρτιλο της περιοχής των Ιωαννίνων.

 

Αναπόφευκτα η συζήτηση έρχεται στην αναγνώριση του τυροκομικού προϊόντος Κασκαβάλι Πίνδου, μιας και η εταιρεία Δ. Μπούμπας- Τυροκομικά Μετσόβου είναι μια από τις λίγες ελληνικές εταιρίες που έχει τολμήσει να προχωρήσει στην παραγωγή του.

«Παράγουμε κασκαβάλι, σε μικρή παραγωγή, αλλά δεν συμμετέχουμε στην ομάδα των παραγωγών που έχει υποβάλει την αίτηση» μας λέει η Ελ. Μπούμπα και συμπληρώνει: «Ο κόσμος δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ονομασία του προϊόντος, ρωτάει όμως τι είναι και εμείς από την πλευρά μας, εξηγούμε ότι είναι ένα ημίσκληρο τυρί, τύπου κασέρι, το οποίο αφήνει μια ελαφρά καπνιστή γεύση. Δίνουμε στους πελάτες να δοκιμάσουν και συνήθως ψωνίζουν μετά τη δοκιμή. Εμείς παράγουμε το προϊόν με βάση τη γεύση που έχει καταχωρηθεί στη μνήμη μας» μας εξηγεί η Μετσοβίτισσα παραγωγός.

Το κασκαβάλι που παράγει η Δ. Μπούμπας- Τυροκομικά Μετσόβου διανέμεται εκτός από το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα όπου η εταιρία διαθέτει κατάστημα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως επίσης και σε καταστήματα delicatessen στην Αθήνα. «Απευθυνόμαστε επιλεκτικά σε ποιοτικά καταστήματα. Δεν μπορώ όμως να σας πω ότι πουλάμε επειδή είναι …κασκαβάλι, επειδή δηλαδή κάποιοι πελάτες το  γνωρίζουν και το λατρεύουν» μας εξηγεί η νεαρή τυροκόμος.

You might also like