Διεπαγγελματική Φέτας: Συννεφιασμένη η επόμενη μέρα…

Ο συνεταιριστής Γιώργος Βαϊόπουλος μιλά στο Dairy News

Μέσα σε κλίμα έντασης, με αποχωρήσεις μελών και με τη διεξαγωγή μιας ψηφοφορίας για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου η οποία ελέγχεται πλέον για τη νομιμότητά της, η πρώτη ημέρα της επίσημης ζωής της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, κάθε άλλο παρά ευοίωνη είναι για το μέλλον της.

 

Η αντιπαράθεση που σοβούσε όλο το προηγούμενο διάστημα στους κόλπους των μελών, με επίδικο την αντιπροσώπευση των κτηνοτρόφων, φαίνεται πως οδηγείται στα άκρα. Οι κτηνοτρόφοι θεωρούν ότι η αντιπροσώπευσή τους είναι ταυτόχρονα και ελλιπής και μη ορθή, δηλαδή ότι και υποαντιπροσωπεύονται στο σύνολο των μελών, ενώ και οι αντιπρόσωποί τους δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε να είναι.

Το Dairy News ζήτησε τη γνώμη ενός κορυφαίου συνεταιριστικού παράγοντα ο οποίος δεν συμμετέχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας κι εκφράζει εδώ και καιρό μια διαφορετική από την επικρατούσα άποψη.

Ο συνεταιριστής Γιώργος Βαϊόπουλος, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων/ Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας μας είπε: «Η συμμετοχή των κτηνοτρόφων στην Διεπαγγελματική πρέπει να είναι διαφορετική. Αν διαβάσετε τον νόμο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις θα δείτε ότι απαιτεί τη σημαντική παρουσία των παραγωγών. Εδώ όμως δεν θέλουν αυτοί που δημιούργησαν την Διεπαγγελματική να εντάξουν τους κτηνοτρόφους. Έχουν επιλέξει οργανώσεις που δεν αντιπροσωπεύουν τον κτηνοτροφικό κλάδο. Οι μεταποιητές επέλεξαν κάποιους παραγωγούς που δίνουν γάλα στις μεγάλες βιομηχανίες κι αυτούς κάλεσαν για να ενταχθούν στην Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας. Η πολιτική ηγεσία αλλά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ δεν ασχολήθηκαν με το αν αυτές οι κτηνοτροφικές οργανώσεις  αντιπροσωπεύουν πράγματι τους παραγωγούς γάλακτος στην Ελλάδα».

You might also like