ΟΠΕΚΕΠΕ: Σχέδιο εξυγίανσης του πολύπαθου οργανισμού

Νέα προσπάθεια του ΥπΑΑΤ για να μπει τέλος σε αδικίες και ανισότητες

Φαίνεται πως τείνει να γίνει συνήθεια: Καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζει επί χρόνια να αποτελεί έναν προβληματικό στη λειτουργία του εποπτευόμενο οργανισμό του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο εκάστοτε υπουργός ΑΑΤ, με την πρώτη ευκαιρία ανακοινώνει ένα σχέδιο εξυγίανσης προκειμένου να προωθηθεί το έργο του και να σωθεί δημόσια περιουσία. Από τον κανόνα δεν ξέφυγε κι ο Σπήλιος Λιβανός.

 

Την εξαγγελία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που ως στόχο έχει την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα αλλάξει πλήρως το τοπίο ελέγχων και πληρωμών από τον Οργανισμό, ανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Σπήλιος Λιβανός στη Συνδιάσκεψη για την ΚΑΠ πουπραγματοποίηθηκε στη Θεσσαλονίκη και αφορά τους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Συνδιάσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι 140 φορέων της περιοχής και διαδικτυακά την παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι αγροτικών και συνεταιριστικών φορέων. Όπως είπε ο κ. Λιβανός στόχος του σχεδίου εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες είναι «να μπει τέλος στην αδικία και να πάψουν οι λίγοι επιτήδειοι με τις δόλιες και άδικες ενέργειές τους να ζημιώνουν τους πολλούς που αγωνίζονται καθημερινά στην ελληνική γη. 

«Είμαι αποφασισμένος να στηρίξω τους πραγματικούς αγρότες. Εκείνους  που έχουν όντως ανάγκη τις επιδοτήσεις της ΕΕ και όχι εκείνους που πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι αδυναμίες ή κενά του συστήματος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι και θα είναι στο πλευρό του γεωργού, του κτηνοτρόφου του αλιέα. Τις επόμενες μέρες είμαστε έτοιμοι και θα εξαγγείλουμε συγκεκριμένες  μεταρρυθμίσεις και μέτρα που θα αλλάξουν οριστικά το τοπίο πληρωμών και ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ», είπε ο ΥΠΑΑΤ. Όπως διευκρίνισε ο κ. Λιβανός το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΠΕΚΕΠΕ το επεξεργάζεται μαζί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημ. Μελά.

 

You might also like