Πωλούσαν «λευκό τυρί» ως «φέτα ΠΟΠ»

 Παραπέμπεται η εταιρεία στην Επιτροπή παραβάσεων του ΥπΑΑΤ

Κατά τη διεξαγωγή επιτόπιων ελέγχων κλιμακίων του ΕΛΓΟ-Δήμητρα σε πιστοποιημένες επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας προϊόντος ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», διαπιστώθηκε η διακίνηση 15.525 κιλά προϊόντος με το χαρακτηρισμό «ΤΥΡΙ ΠΡΟΒΕΙΟ ΛΕΥΚΟ», ως ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», από την επιχείρηση «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS» η οποία ασχολείται με την εισαγωγή και το το εμπόριο τροφίμων.

 

Με την αναγραφή της ανωτέρω ένδειξης, γίνεται κατάχρηση της καταχωρισμένης ονομασίας ΤΥΡΙ «ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.», για αντίστοιχο συγκρίσιμο προϊόν, προκαλώντας παραπλάνηση των καταναλωτών και συνιστώντας αθέμιτο ανταγωνισμό.Ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα αποφάσισε την παραπομπή της επιχείρησης «ΚΑΛΗΓΕΡΟΣ Β. & ΣΙΑ ΟΕ-PROVIDER FOODS» στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του ΥπΑΑΤ για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, θα ακολουθήσουν ενέργειες του ΕΛΓΟ Δήμητρα, σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία. Πρόκειται για παράβαση η οποία έχει διαπιστωθεί πριν από περίπου ένα χρόνο και σύμφωνα με την επίμαχη εταιρία οφείλεται σε λανθασμένη τοποθέτηση ετικέτας από προμηθευτή της.

You might also like