Η Βιολογική Φέτα Μενοίκιο κέρδισε το βραβείο Super Gold στο διαγωνισμό World Cheese Awards 2021

Διαγωνίστηκαν 4.079 τυριά από 45 χώρες. Το Μενοίκιο στα 16 πρώτα!

Η συμμετοχή της Μενοίκιο στέφθηκε νικήτρια στα βραβεία World Cheese Awards, που διεξήχθησαν στο Οβιέδο της Ισπανίας την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου. Ξεχωρίζοντας ανάμεσα από χιλιάδες προϊόντα που συμμετείχαν και κρίθηκαν στο Palacio de Exposiciones y Congresos της πόλης, η Βιολογική Φέτα  εντυπωσίασε μερικούς από τους κορυφαίους γευσιγνώστες του κόσμου, αποσπώντας το βραβείο Super Gold- ένα από τα 16 που δόθηκαν από τους κριτές. Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση που προσφέρει ο διαγωνισμός, αλλά και το μοναδικό Super Gold βραβείο από όλα τα Ελληνικά τυριά που συμμετείχαν.

 

Ενώ εκπροσωπήθηκαν περισσότερα έθνη από ποτέ στα βραβεία World Cheese Awards 2021, το Μενοίκιο έλαβε μια διεθνώς αναγνωρισμένη σφραγίδα έγκρισης από μια πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας εκδήλωση τυριού, που επέστρεψε φέτος στην Ισπανία για να αποτελέσει μέρος του φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festival.

Η 33η διοργάνωση των βραβείων World Cheese Awards ήταν μεγαλύτερη και πιο διεθνής από ποτέ, περιλαμβάνοντας πάνω από 4.000 συμμετοχές για πρώτη φορά. Τα τυριά που συναγωνίζονται εκπροσωπούν 45 διαφορετικές χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται πρωτοεμφανιζόμενες συμμετοχές όπως η Ινδία, η Γουατεμάλα, η Ιαπωνία και η Κολομβία, καθώς και χώρες με εδραιωμένους τυροκόμους, όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.


Το 2021 ήταν η 33η χρονιά που διεξάγεται ο διαγωνισμός ένας διαγωνισμός αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα χωρίς να συμμετέχουν σε αυτόν γιαούρτια, βούτυρα ή άλλου είδους γαλακτοκομικά. Συμμετείχαν 4.079 τυριά (7,2% αύξηση του προηγούμενου ρεκόρ), από 45 διαφορετικά έθνη από έξι ηπείρους τα οποία έφτασαν στην Ισπανία με πλοία, φορτηγά, τρένα και αεροπλάνα μέσω 13 σημείων συνάντησης σε όλο τον κόσμο. Τα τυριά κρίθηκαν από 250 κριτές από 38 χώρες και η Τελική Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 16 κριτές αποφάσισε, μεταξύ των 16 φιναλίστ  τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή τυριού.


Όλες οι συμμετοχές κρίθηκαν σε μία ημέρα, καθώς 250 γευσιγνώστες από 38 διαφορετικές χώρες εξέτασαν την εμφάνιση, τη σύσταση, το άρωμα καιτη γεύση των τυριών. Τα Χάλκινα, Αργυρά, Χρυσά και Super Gold βραβεία απονεμήθηκαν κατά την πρωινή κριτική αξιολόγηση, προτού γίνει η επανεξέταση των Super Gold, ώστε να βρεθούν οι φετινοί κορυφαίοι 16. Στη συνέχεια, η διεθνής Τελική Κριτική Επιτροπή, που περιλαμβάνει τους πιο σημαντικούς παράγοντες της παγκόσμιας κοινότητας του τυριού, συζήτησε τα καλύτερα τυριά στον πλανήτη μπροστά σε ζωντανό κοινό, προτού αποφασίσει ποιο προϊόν θα στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Θέλουμε να δώσουμε θερμά

Τα βραβεία World Cheese Awards, τα οποία διοργανώνονται από το Guild of Fine Food, φιλοξενήθηκαν φέτος στο φεστιβάλ Asturias Paraíso Natural International Cheese Festiva, διεξάχθηκε από το Instituto del Queso σε συνεργασία με το Πριγκιπάτο των Αστουριών και το Δημοτικό συμβούλιο του Οβιέδο.

You might also like