Παραίτηση Λιβανού ζητούν αγροτοσυνδικαλιστές

Σύγκρουση για την άρνησή του να τους συναντήσει για βοσκοτόπια, Ενίσχυση κ.λπ.

Οργισμένη επιστολή έδωσαν στη δημοσιότητα τρεις εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών ενώσεων από τη βόρεια Ελλάδα με την οποία ‘απαντούν’ σε προηγούμενη ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ η οποία σχετίζεται με την άρνηση του υπουργού να τους συναντήσει για να συζητήσουν μερικά από τα καυτά θέματα των ημερών.

 

Αν και ο υπουργός διευκρίνισε (με ανακοίνωσή του στις 27/10/2021) οτι η μη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων οφειλόταν στο βεβαρημένο πρόγραμμά του και σε κάποια προγραμματισμένα ταξίδια του στην περιφέρεια, οι Θωμάς Μόσχος, Διαμάντω Κρητικού και Αργύρης Μπαϊραχτάρης ζητούν να παραιτηθεί κυρίως λόγω του ύφους της απάντησής του υπουργού στην οποία περιέχεται η προσβλητική φράση «Τα σκυλιά αλυχτάνε αλλά το καραβάνι προχωρά».

Στην επιστολή τους οι τρεις θεωρούν οτι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται κατά τον τρόπο αυτό από τον ΥπΑΑΤ οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των αγροτών και κτηνοτρόφων όταν κριτικάρουν και αναδεικνύουν τα λάθη και τα εγκλήματα κατά του αγροτικού κλάδου και να χαρακτηρίζονται σκυλιά.

«Αυτή η ντροπή απέναντι σε βιοπαλαιστές έγινε από τον χειρότερο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για να καλύψει την γύμνια του και την ανυπαρξία έργου από την πρώτη μέρα που ανέλαβε. Τα σκυλιά οι κτηνοτρόφοι τα αγαπάμε γιατί προστατεύουν τα κοπάδια μας και έπρεπε να το γνωρίζει. Από το καλοκαίρι ακόμα έχουμε ζητήσει να εξεταστεί η διαδικασία κατανομής δικαιωμάτων ενίσχυσης εθνικού αποθέματος. Έχουμε παραθέσει δικαιολογητικά και νομικά επιχειρήματα τα οποία δεν εξέτασε, τα αγνόησε και δεν έλαβε τίποτα υπόψη του. Συνέχισε δε την εγκληματική πολιτική δημοσιεύοντας νέα ΚΥΑ για βοσκοτόπους και δικαιώματα, ενισχύοντας έτσι τις κλοπές των αγροτικών επιδοτήσεων από επιτήδειους και έδειξε με αυτόν τον τρόπο την πραγματική του πολιτική» αναφέρουν οι τρεις.

Χαμένα ποσά από κυβερνητικά λάθη

Θυμίζουμε οτι ο κτηνοτρόφος και τυροκόμος Μόσχος Θωμάς είναι  πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς ‘Μακεδνός’, η Διαμάντω Κρητικού είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αμυνταίου και ο Αργύρης Μπαϊρακτάρης έχει εκλεγεί πρόσφατα πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου.

Σύμφωνα με τους προαναφερόμενους η κριτική που ασκείται στην πολιτεία για τα θέματα διαφάνειας είναι το μόνο μέσο που διαθέτουν και αυτό δηλώνει κάτι για τον τρόπο μες τον οποίο πολιτεύονται και υπερασπίζουν τα συμφέροντά τους. Όπως αναφέρουν συγκεκριμένα, δεν είναι δυνατόν στο βορειότερο σημείο της Ελλάδας να καλλιεργούνται 20.580 στρέμματα αγριελιές και να επιδοτούνται ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ρίζα αγριελιάς. «προφανώς όμως αυτό είναι κάτι που θα γνώριζε κάποιος υπεύθυνος επικεφαλής σχετικός με την αγροτική παραγωγή ενώ ένας ‘σκύλος’ όπως μας εξύβρισε ο κ. Λιβανός λογικό για αυτόν είναι να μην γνωρίζει τι είναι η αγριελιά που συνεχίζει να επιδοτεί».

Στην επιστολή τους οι τρεις υπολογίζουν οτι ότι πάνω από 120 εκατ. ευρώ ευρώ έχουν κλαπεί από αγροτικές επιδοτήσεις την τελευταία διετία, τα οποία θα επιβεβαιώσει και η δικαιοσύνη αφού οι καταγγελίες τους πήρανε τον δρόμο της νομικής οδού. Την ίδια στιγμή οι καταγγέλοντες ζητούν να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση  για τον τρόπο κατανομής των δικαιωμάτων ενίσχυσης του εθνικού αποθέματος, αλλά και να γνωστοποιήσει το νομικό πλαίσιο στο οποίο στηρίχτηκε η κυβέρνηση για να εκδώσει νέα ΚΥΑ για τον τρόπο κατανομής.

You might also like