Τέλος η φέτα για την La Farm

Οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης  της επιχείρησης

Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα αποφάσισε την οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης  της επιχείρησης Little Acre Farm, για το προϊόν ‘Φέτα ΠΟΠ’. Η επιχείρηση ήταν ενταγμένη στο μητρώο Πιστοποιημένων επιχειρήσεων, για τη δραστηριότητα της παραγωγής και συσκευασίας με σκοπό την εμπορία, του προϊόντος ‘Φέτα ΠΟΠ’. Η εταιρία ΄πεδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ανακοίνωση για την υπόθεση.

 

Για την επιχείρηση, η οποία έχει αποσύρει την οποιαδήποτε παρουσία της στα ψηφιακά μέσα και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης,  είχε αποφασιστεί από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, στις 9/9/2021, η προσωρινή ανάκληση πιστοποίησής της, καθώς μετά από επιτόπιους ελέγχους επιτήρησης, αλλά και ελέγχους σε σημεία λιανικής πώλησης του προϊόντος στην ελληνική αγορά, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Οργανισμού, καταγράφηκαν σοβαρές παραβάσεις που αφορούν στη μη τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος ‘Φέτα ΠΟΠ’.

Ο ΕΛΓΟ Δήμητρα προχώρησε στην απόφαση οριστικής ανάκλησης και αφαίρεσης της πιστοποίησης της επιχείρησης La Farm, μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας, που έλαβε χώρα με την γνωστοποίηση στον ΕΛΓΟ Δήμητρα της οριστικής απόφασης του Ανώτατου Χημικού Συμβουλίου του Γενικού Χημείου του Κράτους, αναφορικά με την εξέταση δείγματος προϊόντος ‘Φέτα ΠΟΠ’ ιδιωτικής ετικέτας, σε τάπερ 400 γρ.,  με την επισήμανση «ΦΕΤΑ, επιλογή μου, μεγαλύτερη των 3 μηνών ωρίμανσης», παραγόμενο από την επιχείρηση La Farm, το οποίο είχε ληφθεί στο πλαίσιο ελέγχων και δειγματοληψιών κλιμακίων του ΕΛΓΟ Δήμητρα σε καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ).

Η εν λόγω απόφαση,  για το ανωτέρω δείγμα ‘Φέτα ΠΟΠ’, αναφέρει ότι: «είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, διότι περιέχει μόνο αγελαδινό γάλα αντί για πρόβειο και γίδινο γάλα και έχει υγρασία σε ποσοστό (60,24±0,38)% που υπερβαίνει το μέγιστο όριο του 56%, καθώς και λίπος επί ξηρού (41,52±0,72)% που υπολείπεται του ελαχίστου ορίου του 43%, ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί το προϊόν ως τυρί ΦΕΤΑ. Η ονομασία του δείγματος ‘Φέτα ΠΟΠ’ παραπλανά τον καταναλωτή ως προς την ταυτότητα και τη σύνθεση του τροφίμου».

Η απάντηση της La Farm

Αιφνιδιασμένη φέρεται πως είναι η εταιρία από τα Τρίκαλα, η οποία σε ανακοίνωσή της, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΕΛΓΟ Δήμητρα, έδωσε στη δημοσιότητα δική της ανακοίνωση. Σύμφωνα με αυτήν, η La Farm αναμένει άμεσα τις ενέργειες του κ Υπουργού, «ώστε σε τάχιστο χρόνο να διενεργήσει τον επιβαλλόμενο έλεγχο των στοιχείων της υπόθεσης μας και του φακέλου μας, ως εποπτεύων θεσμικός Φορέας αυτού του Οργανισμού».

Η ανακοίνωση της εταιρίας καταλήγει ως εξής: «Ήδη ενημερώνουμε ότι υπήρξε υποβολή σχετικού αιτήματός μας προς τον κο Υπουργό, με συγκεκριμένο περιεχόμενο και αναφορές, προσωποποιημένων ευθυνών. Οι διαδικασίες έχουν καταστρατηγηθεί και αναδεικνύονται βαρύτατες και σκοτεινές σκοπιμότητες. Η τήρηση των Νόμων και των Κανόνων αφορά τόσο του ελεγχόμενους όσο και τους ελέγχοντες και τούτο αποτελεί βασική Αρχή και Πυλώνα του Κράτους Δικαίου και της Ηθικής Άσκησης Δημόσιας Εξουσίας. Η εταιρεία άμεσα θα προσφύγει για την αποκατάσταση της Νομιμότητας και πάλι.Το οφείλει στην πορεία της και σε όλους αυτούς που ήταν και είναι δίπλα της».

You might also like