Διεπαγγελματική Φέτας: Σωστές οι σκληρές αποφάσεις

Δήλωση Βιτάλη η οποία στηρίζει τις αποφάσεις ΥπΑΑΤ & ΕΛΓΟ Δήμητρα

Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Ιωάννης Βιτάλης έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα δήλωση με στην οποία σχολιάζει τις πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της φέτας, τις υποθέσεις που παραπέμφθηκαν στις αρχές και τις αποφάσεις που έλαβε το ΥπΑΑΤ σε βάρος μιας εκ των εταιριών που παραπέμφθηκαν και κρίθηκαν ένοχες.

 

Η δήλωση Βιτάλη

«Κάθε υπόθεση που βγαίνει στην επιφάνεια αναφορικά με τη φέτα, το προϊόν ‘Λευκός Χρυσός’ για την εθνική μας οικονομία, και μας δείχνει την μη σωστή εφαρμογή των όρων των προϊόντων ΠΟΠ από μερικούς -ευτυχώς όχι την πλειοψηφία- μας τροφοδοτεί με αμφίσημα συναισθήματα. Από τη μια θλίψης για επαγγελματίες που αμαυρώνουν έναν ολόκληρο κλάδο μόνο για κερδοσκοπικούς λόγους, αλλά από την άλλη αισιοδοξία, ότι το κράτος ξεκίνησε να λειτουργεί στην κατεύθυνση της εξυγίανσης και πλέον με τον τρόπο ενεργειών του παραδειγματίζει, έτσι ώστε, ούτε καν να περνάει από το μυαλό βιομηχάνων να νοθεύουν το πολύτιμο προϊόν μας, οι διεθνείς αγορές να μας εμπιστεύονται, η κτηνοτροφία μας να ανθίζει, νέοι άνθρωποι να επενδύσουν επάνω της και ο καταναλωτής να νοιώθει ασφαλής.

Ως προσωρινός Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας νοιώθω συνεπής στις αρχές που θέσαμε με την Ίδρυσή μας, και τον αγώνα μας γι΄αυτή την Ίδρυση -πράγμα καθόλου αυτονόητο και εύκολο- αισιόδοξος ότι ήμαστε σε καλό δρόμο και βαθιά υπόχρεος σε όσους αντιλήφθηκαν, πίστεψαν, ενώθηκαν μαζί μας για τον ιερό αυτό σκοπό που είναι συνώνυμος με μια υγιή ανάπτυξη του προϊόντος αλλά και της εθνικής μας οικονομίας.
Σε μια χώρα που μέχρι προσφάτως για ανάλογα περιστατικά επικρατούσε ο νόμος της σιωπής και της συγκάλυψης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό ΥπΑΑΤ κ. Λιβανό και το επιτελείο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, ως ελεγκτικό μηχανισμό, για το ότι έκαναν, με αποφασιστικότητα και συνέπεια αυτό που έπρεπε, δηλαδή την δουλειά τους, πράγμα επίσης καθόλου αυτονόητο.

Η απόφαση του ΕΛΓΟ Δήμητρα για οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης για παραγωγή ‘Φέτα ΠΟΠ’ στη γαλακτοβιομηχανία LA FARM είναι πρωτόγνωρη και δίνει το στίγμα για την εξυγίανση του κλάδου. Στην ίδια κατεύθυνση αποφασιστικά κινείται και η συζήτηση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για ένα νέο πλαίσιο ‘νόμου ελέγχου και των κυρώσεων’ στην οποία συμμετέχουμε ως ΕΔΟΦ και θα συνεισφέρουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

You might also like