‘Συγχαρητήρια’ ΣΕΚ στον ΕΛΓΟ- Δήμητρα για τη φέτα

 «Έκανε τη δουλειά του, ως όφειλε» επισημαίνει ο Σύνδεσμος

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας απονέμει τα εύσημα στον ΕΛΓΟ- Δήμητρα για τη σκληρή απόφασή του να αναστείλει οριστικά την άδεια παραγωγής φέτας σε εταιρία η οποία παραβίασε τη νομοθεσία για τα ΠΟΠ προϊόντα.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, σε συνέχεια της επικοινωνίας του Προέδρου του ΣΕΚ Παναγιώτη Πεβερέτου και του Αναπληρωτή Προέδρου Χρήστου Τσομπάνου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα Παναγιώτη Χατζηνικολάου, κατόπιν της απόφασης του Οργανισμού για  οριστική ανάκληση και αφαίρεση της πιστοποίησης  της επιχείρησης L.A. FARM Α.Ε., για το προϊόν ‘ΦΕΤΑ Π.Ο.Π.’,  ο ΣΕΚ εκφράζει την ικανοποίηση του  γιατί ο  ΕΛΓΟ Δήμητρα  έκανε τη δουλειά του, ως όφειλε,  για την  προστασία της Φέτας. Ο Σύνδεσμος εκτιμάει οτι ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα πρέπει βέβαια να συνεχίσει με πιο έντονο ρυθμό τον έλεγχο στο σύνολο της μαζικής εστίασης και σε όλα τα σημεία παραγωγής – διακίνησης και πώλησης Φέτας ΠΟΠ.

Στην επιστολή του ΣΕΚ επισημαίνεται: «Όπως αποδείχτηκε, μετά την ολοκλήρωση της ελεγκτικής διαδικασίας του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και την εξέταση δειγμάτων σε καταστήματα λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ) είναι καταφανής  η νοθεία, η μη  τήρηση των προδιαγραφών παραγωγής του προϊόντος ‘ΦΕΤΑ ΠΟΠ’,  η παραπλάνηση του καταναλωτή. Θα πρέπει επίσης το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προβεί σε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε οι αποφάσεις του ΕΛΓΟ Δήμητρα  να εφαρμόζονται και να μην καταπίπτουν στα δικαστήρια».

You might also like