Άσπρο Μαύρο: Νέο γαλακτοπωλείο στα Χανιά

Το Γαλακτοπωλείο  Άσπρο Μαύρο του επιχειρηματία Κυριάκου Παινεσάκη ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Αύγουστο του 2020, σε μια ανάπαυλα της πανδημίας του κορωνοϊού κι έκτοτε διανύει συνεχώς ανοδική πορεία.

 

Ο επιχειρηματίας πίσω από το νέο κατάστημα λιανικής προέρχεται από το χώρο της συμβουλευτικής ψυχολογίας κι  έχει διατελέσει αναλυτής στην εταιρία Nielsen. Στόχος του ήταν κι από φαίνεται τον έχει πετύχει, να αναβιώσει το παραδοσιακό συνοικιακό γαλακτοπωλείο, με τα φρέσκα προϊόντα ημέρας, που αποτελεί την καρδιά της γειτονιάς, στη σύγχρονη μορφή του. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα και ειδικά τα τρία φρέσκα γάλατα: φρέσκο αγελαδινό πλήρες 3,6% λιπαρά, αγελαδινό ελαφρύ 1,5% λιπαρά και κατσικίσιο  4% λιπαρά τα οποία παράγει η εταιρία Εκλεκτά Αγροκτήματα Κιθαιρώνα.

Στο επίκεντρο του Άσπρο Μαύρο τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

 

Στο κατάστημα διατίθενται επίσης  γιαούρτια παραδοσιακά σε πήλινο, ρυζόγαλο, κρέμες και 45 γεύσεις παγωτού- το παγωτό παράγεται από το ίδιο το κατάστημα που έχει μάλιστα τη δυνατότητα, υπό προϋποθέσεις, να τροφοδοτήσει και τρίτες επιχειρήσεις.  Όσο αφορά το τμήμα της ζαχαροπλαστικής το κατάστημα παράγει το ίδιο και διαθέτει γλυκά και τούρτες, αλλά και ζεστό γαλακτομπούρεκο και κιουνεφέ, παραδοσιακή γαλατόπιτα κ.ά.  Στο κατάστημα πωλούνται επίσης κι ορισμένοι κωδικοί τυροκομικών προϊόντων, όλα τους από τοπικούς παραγωγούς.

Η διπλή αυτή εικόνα του καταστήματος ήταν το αντικείμενο της συζήτησής μας με τον ιδιοκτήτη του Άσπρο Μαύρο. «Ο κόσμος έχει την εικόνα ενός ποιοτικού ζαχαροπλαστείου και μόνο οι ‘ψαγμένοι’ πελάτες προτιμούν να αγοράζουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα τους από εμάς. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι αισθητά πιο ακριβά από τα πολύ φθηνά προϊόντα των σουπερμάρκετ. Πουλάμε γάλα στην τιμή των 1,50 ευρώ το λίτρο…» μας είπε ο Κ. Παινεσάκης όταν επικοινωνήσαμε μαζί του.

Όσο για το μέλλον, ο συνομιλητής μας είναι αισιόδοξος:  «Είμαι σίγουρος οτι τα επόμενα χρόνια θα επικρατήσουν τα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων  και όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα στρέφονται προς τα ποιοτικά προϊόντα». Αυτό το διάστημα ο Κ. Παινεσάκης βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου προκειμένου να δημιουργήσει δεύτερο κατάστημα στα Χανιά.

You might also like