Διπλή διάκριση της Tetra Pak® στα Packaging Awards 2021

Για τις βιώσιμες συσκευασίες της 

Για τον σχεδιασμό της χάρτινης συσκευασίας με αυξημένη χρήση πρώτων υλών από ανανεώσιμες φυτικές πηγές που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, βραβεύτηκε η Tetra Pak στα Packaging Awards 2021, αποσπώντας το Gold βραβείο στην κατηγορία “Innovation in Plastic/ Glass/ Metallic/ Paper/ Mixed Packaging” και το Silver βραβείο στη κατηγορία “Structural Design Innovation”.

 

Η συσκευασία που βραβεύεται, είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αποτελείται κατά 86% από υλικά που προέρχονται από ανανεώσιμες φυτικές πηγές, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η ανακυκλώσιμη συσκευασία αποτελείται κατά περίπου 70% από χαρτί με πιστοποίηση Forest Stewardship Council® (FSC®). Η πιστοποίηση FSC® εξασφαλίζει την υπεύθυνη διαχείριση των δασών, όπου όσα δέντρα κόβονται αντικαθίστανται από νέα.

Παράλληλα, το 60% του πλαστικού στο καπάκι και σε μέρη του προστατευτικού φιλμ της συσκευασίας, προέρχεται από ζαχαροκάλαμο και όχι συμβατικό πλαστικό, συμβάλλοντας  στη μείωση εκπομπών CO² κατά 19% σε σύγκριση με μια απλή συσκευασία Tetra Brik® Aseptic Edge 1lt. Τέλος, το χαρτί της συγκεκριμένης συσκευασίας, δεν υπόκειται σε επεξεργασία λεύκανσης, είναι κατά 5% ελαφρύτερο από ένα απλό χαρτί συσκευασίας και έχει φυσικό χρώμα, το οποίο αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά του προϊόντος.

«Στόχος της Tetra Pak είναι να δημιουργήσει μια απόλυτα βιώσιμη συσκευασία τροφίμων η οποία θα αποτελείται αποκλειστικά από φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά και θα έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Η συσκευασία που βραβεύεται σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και είμαστε ιδαίτερα χαρούμενοι που η FrieslandCampina Hellas την επέλεξε για τη νέα σειρά προϊόντων NOYNOY FAMILY Bio» δήλωσε ο Βασίλης Τσανός, Key Account Director, Tetra Pak Hellas.

You might also like