Διεπαγγελματική Φέτας: Ξεκίνησε συναντήσεις με το ΥπΑΑΤ

Πρώτη και ψηφιακή με τον Σίμο Κεδίκογλου

Κύκλο επαφών με θεσμικούς φορείς ξεκίνησε ο ΥφΑΑΤ Σίμος Κεδίκογλου και στο πλαίσιο αυτό χθες συνομίλησε με τον με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα και το διοικητικού συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας.

 

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο,  Ιωάννη Βιτάλη και τον Αλέξανδρο Μποτό (ΣΕΒΓΑΠ- Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων). Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Σέρκος Χαρουτουνιάν.

Ο Υφυπουργός επεσήμανε τον προβληματισμό του για τις σοβαρές παραβάσεις και τα περιστατικά παραβατικότητας αναφορικά με κρούσματα παράνομων ελληνοποιήσεων και επανέλαβε την πάγια θέση του για τη διεξαγωγή συστηματικών ελέγχων.

Έλεγχος στα σύνορα

Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, μέλημα του ΥΠΑΑΤ είναι η δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την θέσπιση νέου πλαισίου προστασίας, με αυστηρότερες κυρώσεις. Από την πλευρά του, ο κ. Χαρουτουνιάν έβαλε ψηλά στην ατζέντα το θέμα των ελέγχων που διεξάγονται στα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Οι εκπρόσωποι του ΔΣ, έθεσαν υπόψη του Υφυπουργού τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και αναγνώρισαν την προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο, υπό την ηγεσία του Υπουργού κ. Σ. Λιβανού, για την προστασία της φέτας ΠΟΠ. Από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεδιάσκεψη, ήταν και αυτό της έλλειψης εργατών γης. Ο κ. Κεδίκογλου διαβεβαίωσε ότι για το θέμα εξετάζονται οι βέλτιστες λύσεις. Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν για κοινές και τακτικές συναντήσεις.

You might also like