Εντείνουν τις πιέσεις οι αγρότες

Ανακοίνωση των αγροτικών μπλόκων

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που έχουν όλο αυτό το διάστημα οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων με τους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, η εκπρόσωποι μερίδας των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα τους, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία σχολιάζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

 

Οι εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οτι δεκάδες μπλόκα παραμένουν σε όλη τη χώρα και είναι σημαντικό ότι «όλοι οι φορείς και ο λαός βρίσκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα μας.  Επισκέφτηκαν και επισκέπτονται τα μπλόκα οι αρχηγοί των κομμάτων για να ακούσουν τα αιτήματα μας, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να υπεκφεύγει και να κωλυσιεργεί  χωρίς να ορίζει ακόμα  την συνάντηση με το κλιμάκιο των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας».

Οι εκπρόσωποι των μπλόκων καταγγέλλουν αυτή την στάση και καλούν την Κυβέρνηση να ορίσει άμεσα τη συνάντηση, κάτι για το οποίο άλλωστε έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός.

«Μας κάνει εντύπωση ότι ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργαντάς μας ενημέρωσε ότι το αίτημα μας είναι γνωστό στην Κυβέρνηση εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν δοθεί οι ανάλογες κατευθύνσεις ώστε να οριστεί η συνάντηση» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι αγροτοσυνδικαλιστές  και αναρωτιούνται γιατί συμβαίνει αυτό. «Η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί ελπίζοντας ότι θα φύγουμε από τον δρόμο; Δεν υπάρχει συντονισμός στο υπουργικό συμβούλιο και την Κυβέρνηση; Μας κοροϊδεύουν; Δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στον πρωτογενή τομέα;» τονίζουν στην ανακοίνωση.

Και συνεχίζουν στον ίδιο τόνο:

«Ας αφήσουν τις διαρροές για εξαγγελίες που θα γίνουν από εβδομάδα και ας απαντήσουν πότε θα μας δεχτούν για να δώσουν λύσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που βάζουμε.

Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα κουραστούμε, της λέμε ότι εμείς είμαστε εδώ και  συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Έχουμε και την υπομονή που χρειάζεται και την αγωνιστική διάθεση που απαιτείται.  Δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε , για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και τον επόμενο χρόνο  και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αν δεν ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα μας.  

Συνεχίζουμε τον αγώνα που δίνουμε στα μπλόκα, πραγματοποιούμε και άλλες πολύμορφες δράσεις, έχοντας στο μυαλό μας και άλλες  σκέψεις για κλιμάκωση. Άλλωστε στο πλευρό μας έχουμε τον εργαζόμενο λαό, που κι αυτός υποφέρει από την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Φωτο flickr (αρχείο). Μπλόκα αγροτών στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Κομοτηνής, το 2009. 

You might also like