Συνάντηση αγροτικών μπλόκων με υπουργούς

Κυβέρνηση: Έτοιμη να δαπανήσει 860 + 400 εκατ. ευρώ για την πρωτογενή παραγωγή

Στο ΥπΑΑΤ πραγματοποιήθηκε τρίωρη σύσκεψη των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Γεωργαντά, Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα και  Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, με εκπροσώπους του Συντονιστικού της Πανελλαδικής των Αγροτών. Αντικείμενο η δέσμη μέτρων στήριξης των αγροτών που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα από την αύξηση του κόστους παραγωγής και το ράλι στην τιμή της ενέργειας.

 

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος και οι ΓΓ του ΥπΑΑΤ κυρία Χριστιάνα Καλογήρου και Κώστας Μπαγινέτας. Ο υπουργός ανακοίνωσε παρεμβάσεις συνολικού ύψους 860 εκατ. ευρώ αλλά διευκρίνισε οτι κάθε κίνηση της κυβέρνηση ςθα γίνεται μέσα σε δημοσιονομικό πλαίσιο που έχει τεθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς δήλωσε: «Ο πρωτογενής τομέας της χώρας, οι αγρότες μας, βιώνουν ιδιαίτερα την εξωγενή ενεργειακή κρίση αυτή τη χρονική περίοδο.  Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, η Κυβέρνηση αποδεδειγμένα συμπαραστάθηκε με μια σειρά στοχευμένων μέτρων.  Σήμερα, συνεχίζουμε με ευαισθησία να στεκόμαστε αρωγοί, ανακοινώνοντας μια νέα σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων  που απαντούν στις επείγουσες ανάγκες.

Στηρίζουμε έμπρακτα με ένα συνολικό ποσό παρεμβάσεων της πολιτείας, ύψους 860 εκατ. ευρώ, το οποίο αθροίζεται στα 400 εκατ. για αποζημιώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα και πυρκαγιές ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης. Πάντοτε με σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αφουγκραζόμαστε, μετράμε, στηρίζουμε, σεβόμαστε τον αγώνα, συνεργαζόμαστε, προωθούμε λύσεις, παρεμβαίνουμε θεσμικά, δρούμε γρήγορα».

You might also like