Στη Massey Ferguson το βραβείο Farm Machine 2022

Απέσπασε το 1ο βραβείο με τη σειρά MF 8S

Η Massey Ferguson, παγκόσμια εμπορική επωνυμία της AGCO, ανακοινώνει ότι ο εξαιρετικά παραγωγικός και άνετος γεωργικός ελκυστήρας της, το MF 8S είναι ο νικητής του ετήσιου διαγωνισμού Farm Machine 2022 στην κατηγορία των τρακτέρ 180hp έως 400hp.

 

«Όλοι στη Massey Ferguson αισθάνονται μεγάλη τιμή που παραλαμβάνουν το βραβείο Farm Machine 2022, με το οποίο αναγνωρίζεται το πάθος και η αφοσίωση ολόκληρης της ομάδας MF που ξεκινάει να ορίσει μια νέα εποχή με απλούς και αξιόπιστους γεωργικούς ελκυστήρες» λέει ο Thierry Lhotte , Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

«Όταν λέμε ότι το MF 8S είναι “σχεδιασμένο για αγρότες από αγρότες”, αυτό συμβαίνει επειδή όλα ξεκίνησαν πριν από οκτώ χρόνια, με ένα λευκό φύλλο χαρτί και με τη “Φωνή του Πελάτη”, πρόκειται για εις βάθος συνεντεύξεις με πελάτες και χειριστές από όλο τον κόσμο“, εξηγεί ο Jérôme Aubrion, Διευθυντής Μάρκετινγκ Massey Ferguson, σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

«Με αυτούς τους αγρότες μοιραζόμαστε αυτό το βραβείο, επειδή μας ενέπνευσαν να αναπτύξουμε αυτό το απόλυτο τρακτέρ, το οποίο βασίζεται στην ισχυρή κληρονομιά της Massey Ferguson για την παροχή προσιτών μηχανημάτων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις κάθε αγρότη», προσθέτει.

 

Απλά και αξιόπιστα

Υπάρχουν έξι μοντέλα της απλής και αξιόπιστης σειράς MF 8S – το MF 8S.205 από 205 ίππους μέχρι το πιο πρόσφατο MF 8S.305, τη ναυαρχίδα των 305 ίππων. Η επιλογή από τα πακέτα προδιαγραφών “Exclusive” ή “Efficient” και ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών  επιτρέπουν στους αγρότες να προσαρμόσουν το τρακτέρ στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Όλα κινούνται σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, τους εξακύλινδρους κινητήρες AGCO Power 7,4 λίτρων. Αναπτύσσουν την μέγιστη ισχύ τους σε μόλις 1.500 στροφές ανά λεπτό, για εξαιρετική οικονομία και αθόρυβη λειτουργία. Το Engine Power Management (ανάλογα με το μοντέλο) παρέχει αύξηση της ισχύος κατά 20hp+, μαζί με επιπλέον ροπή για τις στιγμές που τη χρειάζονται περισσότερο.

Μοναδικός σχεδιασμός Protect-U

Με διάκενο 24 εκατοστών που χωρίζει την καμπίνα από τον κινητήρα, η μοναδική φιλοσοφία Protect-U απομονώνει πλήρως την καμπίνα του MF 8S από θόρυβο, θερμότητα και κραδασμούς. Με επίπεδα θορύβου μόλις 68dB, είναι μία από τις πιο αθόρυβες της αγοράς και, με εσωτερικό όγκο 3,4m³, είναι επίσης από τις πιο ευρύχωρες. Ένας ευάερος χώρος εργασίας, με γυάλινη επιφάνεια 6,6m², διαθέτει απαράμιλλο χώρο και ορατότητα.

Η αντικατάσταση του ταμπλό με το νέο ψηφιακό τερματικό “MF vDisplay”, το οποίο είναι τοποθετημένο στη δεξιά κολόνα της καμπίνας MF 8S, αφήνει μόνο το τιμόνι και την ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα μπροστά από τον οδηγό, παρέχοντας εξαιρετική ορατότητα προς τα εμπρός πάνω από το λεπτό καπό.

Το νέο υποβραχιόνιο, εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο εύχρηστο πολυλειτουργικό χειριστήριο, παρέχει τον πλήρη έλεγχο. Αυτό το χειριστήριο είναι συμβατό με το ISOBUS, χειρίζεται όλες τις λειτουργίες του ελκυστήρα και περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μικρό-χειριστήριο για τον έλεγχο των δύο πίσω Η/Υ παροχών.

 

Εξαιρετική μετάδοση κίνησης

Οι γεωργικοί ελκυστήρες MF 8S διατίθενται με μια επιλογή κιβωτίων ταχυτήτων, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων Dyna-7, του νέου Dyna-E-Power καθώς και του γνωστού κιβωτίου ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενης κίνησης (CVT) Dyna-VT, το οποίο είναι στο βασικό εξοπλισμό για το MF 8S.305 και ως επιλογή στα υπόλοιπα μοντέλα.

Μια νέα, βελτιωμένη αυτόματη λειτουργία για το Dyna-VT επιτρέπει στους χειριστές να χρησιμοποιούν το πολυλειτουργικό χειριστήριο ή το πεντάλ ποδιού για να μεταβάλλουν την ταχύτητα κίνησης, ενώ ρυθμίζει αυτόματα τις βέλτιστες στροφές του κινητήρα ανάλογα με το φορτίο και την ταχύτητα. Εκτός από την ομαλότερη λειτουργία, αυτό μειώνει επίσης την κατανάλωση καυσίμου.

Εναλλακτικά, το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων Dyna E-Power, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου κιβωτίου ταχυτήτων (CVT) με την ικανότητα να μεταδίδει ισχύ τόσο αποτελεσματικά όσο ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία διπλού συμπλέκτη για αλλαγές εύρους και προβλέποντας πότε πρέπει να γίνουν απρόσκοπτες αλλαγές. Παρέχει τέσσερις ομάδες ταχυτήτων με επτά ταχύτητες που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν τις επιδόσεις στο αγρόκτημα και στο δρόμο.

Μια ακόμη επιλογή είναι το νέο Dyna-7 της Massey Ferguson, το ημι-αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο προσφέρει εύκολη και αποτελεσματική λειτουργία με συνολικά 28 ταχύτητες εμπρός και πίσω, σε τέσσερις ομάδες ταχυτήτων και επτά ταχύτητες.

Πλήρης συνδεσιμότητα

Το τερματικό 9 ιντσών Datatronic 5, είναι τοποθετημένο σε ρυθμιζόμενο βραχίονα. Με την αντιθρομβωτική οθόνη αφής και τα πλήκτρα συντομεύσεων, είναι τόσο εύκολο και διαισθητικό στη χρήση όσο ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet.

Αυτό το σύστημα ενιαίας οθόνης ελέγχει όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ και διαχειρίζεται όλες τις εφαρμογές για Γεωργία ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων των MF Guide, MF Section και MF Rate Control, καθώς και τη συλλογή και μεταφορά δεδομένων με το MF TaskDoc.

Για μεγαλύτερη ευελιξία, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να ελέγχουν τις ακριβείς εφαρμογές για Γεωργία ακριβείας μέσω του προαιρετικού τερματικού Fieldstar 5 ή της οθόνης Datatronic 5.

Όλοι οι ελκυστήρες της σειράς MF 8S μπορούν να συνδεθούν πλήρως με την τηλεμετρία MF Connect. Μια νέα λειτουργία Geofencing που βελτιώνει την εφοδιαστική διαχείριση και την ασφάλεια στέλνοντας ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή εάν και όταν τα μηχανήματα βγαίνουν ή εισέρχονται σε προκαθορισμένες περιοχές.


Αποκλειστικός Εισαγωγέας – Διανομέας της Massey Ferguson στην Ελλάδα είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

 

You might also like