Απεβίωσε ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος

Μαχητικός και πετυχημένος συνεταιριστής

Απεβίωσε στην κλινική Covid του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της  Λάρισας όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες και ύστερα από επιπλοκές λόγω κορωνοϊού ο Νικήτας Πρίντζος σε ηλικία 78 ετών. Υπήρξε Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου (ΕΒΟΛ) κι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη του συνεταιριστικού κινήματος της χώρας μας.

 

Η Γαία Επιχειρείν στην αποχαιρετιστήρια επιστολή της αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Νικήτας Πρίντζος υπηρέτησε με όραμα και αφοσίωση το συνεταιριστικό επιχειρείν, οδηγώντας την ΕΒΟΛ σε εξαιρετικά αποτελέσματα και καθιερώνοντάς την ως μία από τις κορυφαίες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, ενώ ανέλαβε σημαντικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, με πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του συνεταιρισμού και των μελών του. Παράλληλα, με τη δημόσια παρουσία του τίμησε το συνεταιριστικό κίνημα και υποστήριξε την ενότητα, τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωσή του με συνέπεια και χωρίς εξαρτήσεις ή προσωπικές φιλοδοξίες, αποτελώντας παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Το Διοικητικό Συμβούλιο και η οικογένεια της Γαία  Επιχειρείν αισθανόμαστε τιμή και ευγνωμοσύνη για τη συμπόρευση του Νικήτα Πρίντζου με την εταιρεία από την αρχή του εγχειρήματος και εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του, καθώς και στην οικογένεια της ΕΒΟΛ».

Δυνατός συνεταιριστής, οραματιστής επιχειρηματίας

Ο Νικήτας Πρίντζος γεννήθηκε στο Αερινό Μαγνησίας και ασχολείτο με τα συνεταιριστικά εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Υπήρξε εργαζόμενος στη ΔΕΗ ενώ είχε διατελέσει Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της γενέτειράς  του, του Αερινού Μαγνησίας από το 1985 έως το 2002 και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων από το 1985 έως το 2000. Επίσης είχε διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του ΟΓΑ την περίοδο Απρίλης 2013- Αύγουστος 2015 και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας από το 2008 έως το 2014, όπως και αντιπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ από το 2000 έως το 2015.

Συνέδεσε το όνομά του με την εντατική ανάπτυξη της ΕΒΟΛ που την κατέταξε μεταξύ των μεγαλύτερων γαλακτοβιομηχανιών της χώρας ενώ τα τελευταία χρόνια προωθούσε τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας και σημαντικά έργα όπως η ενεργειακή αυτονόμηση  μέσω φωτοβολταϊκών και η δημιουργία κέντρων διανομής για την καλύτερη παρουσία της πανελλαδικά. Σημαντικό υπήρξε επίσης και το ανθρωπιστικό έργο της ΕΒΟΛ, το οποίο φέρει την υπογραφή του.

You might also like