Ξεκινάει σήμερα η CIBUS 2022 στην Πάρμα

Το Dairy News και η Κων/να Μπαλαφούτη καλύπτουν το αγροδιατροφικό γεγονός στην Ιταλία

Σχεδόν 1.000 νέα προϊόντα περιμένουν τους επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης Cibus η οποία ανοίγει αυλαία σήμερα 3 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐου, στην Πάρμα της Ιταλίας.

 

Η έκθεση θεωρείται μια από τις σημαντικότερες που πραγματοποιούνται σε ευρωπαϊκή χώρα και ειδικά φέτος, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, η έκθεση αποκτάει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα καθώς θα καταγράψει και θα αναδείξει τις νέες τάσεις στην αγορά τροφίμων που προέκυψαν την τελευταία διετία. Η μεγάλη δύναμη της έκθεσης είναι τα ελαιουργικά προϊόντα, τα τυροκομικά, τα ιδιαίτερα κρέατα και τα αλλαντικά, ενώ φέτος θα πλαισιωθεί με πολλά προϊόντα που απευθύνονται στην χορτοφαγική/ vegan κοινότητα.

Περίπου 100 καινοτόμα προϊόντα που απευθύνονται κυρίως στην επαγγελματική αγορά θα εκτεθούν σε ειδικό χώρο της έκθεσης στο περίπτερο ‘Cibus Innovation Corner’ (Περίπτερο 8)  και θα αφορούν κυρίως πρόσθετα γεύσης, νέα συστατικά για τη βιομηχανία, νέες συσκευασίες και προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον.

Όσο αφορά τα τρόφιμα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι μεταξύ πολλών άλλων, στην έκθεση θα παρουσιαστούν ζυμαρικά από κόκκινες φακές, διάφορα σνακ από ψημένα όσπρια χωρίς συντηρητικά, κέικ ρυζιού με σοκολάτα, προσούτο από χοιρινό που έχει τραφεί με ελαιόφυλλα, πραλίνες σοκολάτας με μπλε τυρί κ.ά.

Στην έκθεση Cibus θα βρίσκεται και το περιοδικό Dairy News με την ανταποκρίτριά του Κωνσταντίνα Μπαλαφούτη Menarin η οποία θα καλύψει το σημαντικό αυτό γεγονός.

You might also like