638.130 αιτήσεις στο ΟΣΔΕ

Για τη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης- Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ) των παραγωγών στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) 2022, μέσω της νέας πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων, https://eae.opekepe.gov.gr/ που για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία.

 

Ο αριθμός των αιτήσεων που υπεβλήθησαν και οριστικοποιήθηκαν, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις εμπρόθεσμες αιτήσεις, έως 14/7 ήταν 638.130 Σημειώνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων εκπρόθεσμα, και για 25 ημέρες, με την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής 1% για κάθε ημερολογιακή ημέρα καθυστέρησης.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κάτι κινείται…

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, το οποίο είχε δεχτεί και δέχεται κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τον ΟΠΕΚΕΠΕ,  «Η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας έρχεται ως αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς των εργαζομένων και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ και επιστέγασμα των συντονισμένων ενεργειών της Διοίκησης του Οργανισμού και της ηγεσίας του ΥΠ.Α.Α.Τ. και του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σειρά αποφάσεων των οποίων, οδήγησαν στην επιχειρησιακή αναβάθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην ισχυροποίηση του στον κεντρικό του ρόλο ως συντονιστής του ΟΣΔΕ, υλοποιώντας παράλληλα σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, την κυβερνητική βούληση για τη μεταφορά των εφαρμογών των Δημοσίων Φορέων, στο ενιαίο Κυβερνητικό Νέφος».

Δήλωση υπουργού

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «μέσα σε τρεις μήνες υλοποιήθηκε με επιτυχία ένα εγχείρημα που συζητείτο για πολλά χρόνια. Πρόκειται για μια αναγκαία καινοτομία που ενισχύει την αξιοπιστία του ΟΠΕΚΕΠΕ, υλοποιεί με μεγαλύτερη ταχύτητα τη διαδικασία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης και καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής».

You might also like