Νέα διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Νέος πρόεδρος ο γεωπόνος – μελετητής Ευάγγελος Σημανδράκος

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο πολύπαθος αλλά πολύ σημαντικός φορέας για την άσκηση αγροτικής πολιτικής απέκτησε μια νέα διοίκηση, την τρίτη μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ετών και για μια ακόμα φορά οι ελπίδες του αγροτικούς κόσμου είναι να μπορέσει ο Οργανισμός να επιτελέσει το σημαντικό έργο του που δεν είναι άλλο από τη διαχείριση σημαντικών κονδυλίων και τη διανομή ενισχύσεων στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής.

 

Η  νέα διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας από το ΑΣΕΠ και νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο γεωπόνος – μελετητής, Ευάγγελος Σημανδράκος και αντιπρόεδρος ο νομικός, Κυριάκος Μπαμπασίδης. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους οι δύο άνδρες επισκέφτηκαν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά.

Ο ΥπΑΑΤ συναντήθηκε επίσης με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δημήτρη Μελά, τον οποίο ευχαρίστησε  για το έργο που επιτελέσθηκε στον Οργανισμό κατά τη διάρκεια της θητείας του με στόχο την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους αγρότες, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ευάγγελος Σημανδράκος

Γεωπόνος ΑΠΘ (ΜSc) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτηρίων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας ΕΑΠ. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας καθώς και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης από το 2019 ενώ ήταν επικεφαλής του Συνδυασμού «Κοζάνη Μπροστά». Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών μεταξύ 2014-2019. Κατά την περίοδο 2001-2014 έχει εργαστεί ως ιδιώτης μελετητής με τη σύνταξη μελετών για υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ΜΜΕ σε επιχορηγούμενα προγράμματα (Αναπτυξιακός Νόμος, Συγχρηματοδοτούμενες Δράσεις ΕΣΠΑ- ΠΕΠ) μελέτες κόστους – οφέλους, σύνταξη φακέλων ένταξης νέων αγροτών, σχεδίων βελτίωσης, μεταποίησης και εμπορίας γεωργικών προϊόντων, πιστοποιήσεις ISO9001, HACCP.

Παράλληλα υπήρξε εκπαιδευτής πιστοποιημένος από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ενώ υπήρξε και συνεργάτης σε σεμινάρια αγροτικών θεμάτων και επιχειρηματικών δράσεων. Πλέον των ανωτέρω εργαζόταν ως στέλεχος της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ (ΑΝΚΟ) στο Γραφείο Στήριξης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο Γραφείο Ενημέρωσης Αγροτών. Επίσης ασχολήθηκε για σειρά ετών στο Τμήμα Ανάπτυξης της Υπαίθρου, με αντικείμενο την υλοποίηση της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER+ για την περίοδο Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 2007-2013 και της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER για την περίοδο Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης 2014-2020. Υπήρξε μέτοχος επιχείρησης εμπορίας αγροτικών εφοδίων, σπόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων και συμβουλευτικής υποστήριξης των αγροτών.

Κυριάκος Μπαμπασίδης

Σπούδασε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας. Είναι κάτοχος Master’s στην Εγκληματολογία. Είναι κάτοχος και δεύτερου μεταπτυχιακού για τις μεθόδους πανεπιστημιακής έρευνας και διδασκαλίας. Είναι Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω εξειδικευμένος στην Ποινική Δικαιοσύνη. Διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής  στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι  Επισκέπτης Καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Διδάσκει  στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα καθώς και Καθηγητής στη Αστυνομική Ακαδημία. Κατά το παρελθόν διετέλεσε Αντιπρόεδρος Τεχνικών Ελέγχων στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Διετέλεσε επίσης: Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Α.Α. (Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μέλος του Δ.Σ του Ν.Π.Ι.Δ «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για τους αποφυλακιζόμενους,

You might also like