Όλυμπος: Συμπιέσιμη φιάλη με μη αποσπώμενο καπάκι

Καινοτόμα συσκευασία- Βραβεύτηκε στα Packaging Awards 2022

Με μια καινοτομία, που μειώνει ακόμα περισσότερο την απόσταση από το μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα,  απαντάει η εταιρία Όλυμπος στην ανάγκη για περισσότερη προστασία του περιβάλλοντος. Δυο χρόνια πριν την εφαρμογή της σχετικής Ευρωπαϊκής νομοθεσίας, πρωτοπορεί και πάλι προσφέροντας στους καταναλωτές τη νέα συμπιέσιμη φιάλη γάλακτος με μη αποσπώμενο καπάκι.

 

Η νέα φιάλη διατηρεί το περιεχόμενο ακόμη πιο ασφαλές. Μετά την ανάλωση του γάλακτος ο όγκος του απορρίμματος μειώνεται στο 50%, ενώ το μη αποσπώμενο καπάκι ανακυκλώνεται μαζί με το σώμα της φιάλης. Στη χρήση του το προϊόν γίνεται πιο εύχρηστο, καθώς το νέο καπάκι παραμένει συνεχώς πάνω στο μπουκάλι, χωρίς να αποσπάται και να λερώνει. Η σημαντική αυτή περιβαλλοντική πρωτοβουλία της ΟΛΥΜΠΟΣ ξεκίνησε ήδη με το φρέσκο γάλα (επιλεγμένο & βιολογικό), και σταδιακά θα συμπεριλάβει και τις υπόλοιπες συσκευασίες.

Η νέα συμπιέσιμη φιάλη με μη αποσπώμενο καπάκι, παίρνει τη σκυτάλη των καινοτομιών από την βιοπαραγόμενη φιάλη και τις φιάλες από ανακυκλωμένο πλαστικό PET (r-PET), κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά στο μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η προστασία του περιβάλλοντος και η βιωσιμότητα του οικοσυστήματος αποτελούν μια διαρκή προτεραιότητα για την Όλυμπος.

Βράβευση

Η νέα συμπιέσιμη φιάλη, με μη αποσπώμενο πώμα, την οποία η Όλυμπος εισήγαγε πρώτη στην ελληνική αγορά του γάλακτος, απέσπασε την κορυφαία διάκριση στον διαγωνισμό Packaging Awards 2022. Η επιτροπή αξιολόγησης Packaging Awards 2022, ανέδειξε τις κορυφαίες συσκευασίες της χρονιάς για την καινοτομία τους στον σχεδιασμό, τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, την τεχνολογία που αξιοποιήθηκε και τις διαδικασίες, που προσδίδουν αξία σε ολόκληρη την αλυσίδα συσκευασίας ενός προϊόντος.


Η νέα φιάλη είναι διακριτή από τις ραβδώσεις που «τυλίγουν» το σώμα της, συμπιέζεται εύκολα, και συρρικνώνεται αμέσως.

You might also like