Τεράστιο εργοστάσιο γάλακτος από το Yili Group

Μια “Dairy Silicon Valley” στην Κίνα

To κινεζικό Yili Group, μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου έθεσε σε λειτουργία το φετινό καλοκαίρι την τεραστίων διαστάσεων παραγωγική μονάδα του στην περιοχή Hohhot, στην Κίνα, όπου θα παράγονται στο εξής φρέσκο γάλα, τυριά και βρεφικά γάλατα.

 

Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για το μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος στον κόσμο, ένα είδος “Dairy Silicon Valley”  το οποίο θα αποτελεί παράλληλα έναν κόμβο γνώσης κι επιστήμης συνολικά για τη βιομηχανία γάλακτος. Το νέο εργοστάσιο βρίσκεται στο Βιομηχανικό Πάρκο της περιφέρειας Hohhot και φιλοξενεί επίσης ένα κέντρο έρευνας και τεχνολογίας καθώς και πρότυπο βοσκότοπο.

Μόνο για την επεξεργασία γάλακτος δαπανήθηκαν περίπου 740 εκατ. δολάρια σε επενδυτικά έργα τα οποία θα επιτρέπουν στην εγκατάσταση να επεξεργάζεται 6.500 τόνους φρέσκο γάλα την ημέρα. Για το τμήμα παραγωγής βρεφικών γαλάτων,  η εταιρία επένδυσε περίπου 445 εκατ. δολάρια με σκοπό να παράγει περίπου 60.000 τόνους το χρόνο, ικανούς για τη διατροφή 1,28 εκατ. βρεφών τον χρόνο.

Στην πλήρη ανάπτυξή του ο νέος βιομηχανικός χώρος αναμένεται να απασχολεί, εντός κι εκτός του κέντρου παραγωγής, περίπου 350.οοο άτομα.

You might also like