Τα Ελληνικά Γαλακτοκομεία εξαγόρασαν θυγατρική της ΔΕΛΤΑ

Πρόκειται για την United Milk Co. που εδρεύει στη Βουλγαρία

Συνεχίζεται το μπαράζ των επενδυτικών κινήσεων από την πλευρά των Ελληνικών Γαλακτοκομείων, καθώς ο θεσσαλικός όμιλος προχώρησε σήμερα σε μια ακόμα εξαγορά, κι αυτή τη φορά εκτός ελληνικών συνόρων. Πιο συγκεκριμένα, εξαγόρασε θυγατρική της ΔΕΛΤΑ στη Βουλγαρία.

 

Η Δέλτα Τρόφιμα και η Ελληνικά Γαλακτοκομεία ανακοίνωσαν σήμερα  ότι ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε η συμφωνία πώλησης του 100% των μετοχών της United Milk Co., θυγατρικής εταιρίας της ΔΕΛΤΑ στη Βουλγαρία στην TYRBUL S.A., μέλος του ομίλου των Ελληνικών Γαλακτοκομείων.

Η UMC που εδρεύει στο Plovdiv της Βουλγαρίας αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των γαλακτοκομικών στην αγορά της γείτονας χώρας με κύρια παρουσία στο γάλα και στο γιαούρτι. Το 2021 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα 52,5 εκατ. ευρώ, τα κέρδη EBITDA στα 5,15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 1,65 εκατ. ευρώ. Επίσης, η UMC απασχολεί 500 εργαζομένους. Σημειώνεται ότι η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας.

Θυμίζουμε οτι λίγες ημέρες πριν είχαμε την υπογραφή συμφωνίας για τη συμμετοχή (49%) των Ελληνικών Γαλακτοκομείων στο μετοχικό κεφάλαιο της ιστορικής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων «Κουρούσιης» στην Κύπρο, μια συμφωνία που ενισχύει τη θέση της ελληνικής εταιρίας στην Κύπρο αλλά συνολικά στην αγορά του χαλλουμιού στο οποίο επιθυμεί να εδραιωθεί αποκτώντας ηγετική θέση.

You might also like