Η ΔΕΛΤΑ εξαγόρασε την ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Με 70% στο μετοχικό κεφάλαιο της τυροκομικής μονάδας από τα Γρεβενά

H Vivartia ανακοινώνει την υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη ΔΕΛΤΑ του 70% των μετοχών της ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε.  Το 30% της εταιρίας θα παραμείνει στην οικογένεια Κουρέλλα.

 

Η εταιρία ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. είναι μια σύγχρονη τυροκομική μονάδα στα Γρεβενά, με 90% εξαγωγική δραστηριότητα. Η γκάμα της αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από βιολογικά και φυτικά (plant based) προϊόντα, διακρίνεται δε για την καινοτομία και την εξωστρέφειά της ενώ τα προϊόντα της εταιρίας εξάγονται σήμερα σε αρκετές χώρες στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αραβικές χώρες, Αμερική).

 

Πρόκειται για μια ανερχόμενη και δυναμική εταιρία, η μεγέθυνση της οποίας θα βοηθηθεί ιδιαίτερα από τις συνέργειες που θα αποκτήσει με την ένταξή της στην οικογένεια της ΔΕΛΤΑ.

Σημειώνεται επίσης ότι η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. διαθέτει ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο ζωοτροφών καθώς και μια πρότυπη φάρμα παραγωγής βιολογικού αγελαδινού γάλακτος στην περιοχή των Γρεβενών.

Τέλος, η ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ Α.Ε. έχει δημιουργήσει από το 2013 το concept MIA FETA – FETA BAR, με το κατάστημα στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί pilot store για την προβολή των προϊόντων της εταιρίας και την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας.

To MIA FETA – FETA BAR της Κουρέλλας, στην Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ΔΕΛΤΑ, «Η κίνηση αυτή είναι ένα βήμα εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων και προϊόντων της ΔΕΛΤΑ σύμφωνα με τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες και τις τάσεις του Έλληνα καταναλωτή».

Θυμίζουμε οτι μερικές εβδομάδες πριν η ΔΕΛΤΑ πούλησε θυγατρική της στη Βουλγαρία στον Όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία, κι όπως φαίνεται επιθυμεί να επικεντρωθεί στις εντός της Ελλάδας δραστηριότητές της, δημιουργώντας μια ισχυρή ζώνη γάλακτος που συνδέσει πλέον σχεδόν όλη την ηπειρωτική χώρα.

Κουρέλλας: Με μια ματιά

Τυροκομείο 4.000 τ.μ. σε έκταση 15 στρεμμάτων

Εργοστάσιο Ζωοτροφών 3.000 τ.μ. σε έκταση 10 στρεμμάτων

Βιολογική φάρμα 4.000 τ.μ. σε έκταση 30 στρεμμάτων

Τζίρος 2021: 12,5 εκατ. ευρώ

EBITDA:   1,5 εκατ. ευρώ

You might also like