Κυκλοφόρησε το 32ο τεύχος του διμηνιαίου επαγγελματικού περιοδικού Dairy News στο οποίο μπορείτε να διαβάσετε -μεταξύ άλλων- για τις δύο πρόσφατες δημοσιογραφικές αποστολές μας στην Ήπειρο για το πρόγραμμα ‘Δρόμος Τυριού’ και στην Ελασσόνα για τη ‘Γιορτή Φέτας 2022’.
Στο τεύχος παρουσιάζουμε δύο παραγωγικές μονάδες, την γαλακτοκομική Τζίφρης από την Αμφιλοχία και την Γιώτσας από την Ελασσόνα ενώ καλύπτουμε και τη συνάντηση των εταίρων του γαλακτοκομικού προγράμματος SUDAPS II. Στο κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους παρουσιάζουμε ένα ‘μαγικό’ γαλακτοκομικό προϊόν, το βούτυρο με την μακρά ιστορία και τις ιδιαίτερες πτυχές της παραγωγής τους.
Περιεχόμενα τεύχους
ΝΕΑ
Η αγορά με μια ματιά
Kapelis Packaging: Συσκευασία κενού & συστήματα ανίχνευσης μετάλλων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
‘Δρόμος του Τυριού’: Δημήτρης Παππάς, Vlachian Mountains
‘Δρόμος του Τυριού’: Κώστας Τσουτσοπλίδης, Τυροκομείο Μέτσοβο
Κτηνοτροφία: Επισιτιστική (αν)ασφάλεια, ζωοτροφές και τιμές γάλακτος
Παρέμβαση: Ανδρέας Φώσκολος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΑΠΟΣΤΟΛΗ | ΕΛΑΣΣΟΝΑ
‘Γιορτή Φέτας’ μεν, αλλά με… συννεφιές
Παρέμβαση: Γιώργος Βαϊόπουλος, Δυτική Θεσσαλία
Παρέμβαση: Ιωάννης Καραγκόγκος, Καρυά Ολύμπου
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Συνέντευξη: Χαράλαμπος Γιώτσας, Ελασσόνα
Συνέντευξη: Κώστας Τζίφρης, Αμφιλοχία
ΕΡΕΥΝΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Συνάντηση SUDAPS II: Ηλίας Γιάννενας, Αθανάσιος Γελασάκης και Δρ. Μαρία Καρατζιά
EuroSheep: Άρθρο των Δρ. Χρ. Λίγδα & Δρ. Δ. Τσιώκου
ΑΦΙΕΡΩΜΑ | ΒΟΥΤΥΡΟ
Το ‘μαγικό’ γαλακτοκομικό προϊόν
Συνέντευξη: καθηγητής Θεοφύλακτος Μασούρας, Γεωπονικό
Συνέντευξη: επιχειρηματίας Γιώργος Ακριτίδης, Άρτιμα, Θεσ/κη
ΤΕΧΝΙΚΑ ΝΕΑ
Μηχανήματα, εφαρμογές, υλικά & εταιρίες