Kotronis Packaging: Νέα προϊόντα, διαφοροποίηση και διακρίσεις

Σύντομα θα διατεθεί στην αγορά η νέα σειρά συσκευασίας για φέτα 4 κιλών

Όραμα, εξέλιξη, βιώσιμη ανάπτυξη και πάθος για καινοτομία είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της Kotronis Packaging που εδώ και μισό αιώνα κατασκευάζει πλήρως ανακυκλώσιμα πλαστικά δοχεία και πώματα  κατάλληλα για συσκευασία τροφίμων.

 

Η εταιρεία που έχει αναπτύξει την πλειοψηφία των δραστηριοτήτων της inhouse παρέχοντας στους πελάτες της μια εμπειρία ολικής ανάπτυξης προϊόντος, από τον αρχικό σχεδιασμό της συσκευασίας και του καλουπιού μέχρι και την τελική κατασκευή.  Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα και ευελιξία των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της. Η Kotronis Packaging ειδικεύεται στην παροχή λύσεων συσκευασίας γαλακτοκομικών ειδών με ιδιαίτερη έμφαση στο γιαούρτι και τη φέτα, αγορές που θέτουν υψηλά standards όπως:  η ευκολία στη χρήση, η ευελιξία, η βιωσιμότητα, η αισθητική για διαφοροποίηση στο ράφι και φυσικά η ασφάλεια του τροφίμου.

Παρά την ευρεία γκάμα προϊόντων που προσφέρει στην συσκευασία γαλακτοκομικών, η εταιρεία δεν εφησυχάζει αλλά  στοχεύει συνεχώς στην εξέλιξη των διαδικασιών και τον σχεδιασμό καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων προσφέροντας ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους πελάτες της με τους οποίους χτίζει μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Βήματα καινοτομίας

Ισχυρή απόδειξη και αναγνώριση της εταιρικής φιλοσοφίας της Kotronis Packaging αποτέλεσε και η διπλή διάκριση στα Packaging awards για τις νέες συσκευασίες φέτας 200 γρ και 400 γρ. που αναδεικνύουν το υψηλό know how του τμήματος Ανάπτυξης και Σχεδιασμού προϊόντων καθώς και την ισχυρή δέσμευση για premium, οικολογικά φιλικές και λειτουργικές λύσεις συσκευασίας. Συγκεκριμένα απέσπασε το βραβείο Gold στην κατηγορία ‘Sustainability’ και Silver βραβείο στην κατηγορία ‘Innovation in Plastic Packaging’.

Εφαρμόζοντας διαδικασία Ανάπτυξης Προϊόντος 360° και κατόπιν ενδελεχούς έρευνας των αναγκών όλων των εμπλεκομένων μερών και ανάλυσης των παραμέτρων που αφορούν στη διάρκειας ζωής του προϊόντος και τις τεχνικές τυροκόμησης, η εταιρεία  κατάφερε για άλλη μια φορά να αντικαταστήσει κλασικές συσκευασίες με νέες που παρέχουν πολλαπλά οφέλη.


Οι αναζητήσεις της Kotronis Packaging για βελτιωμένες λύσεις συσκευασίας δεν σταματούν: σύντομα θα διατεθεί στην αγορά και η νέα σειρά συσκευασίας για φέτα 4 κιλών.


Η εταιρεία κέρδισε το στοίχημα του επανασχεδιασμού και πριν από δύο χρόνια όταν λάνσαρε την επίσης βραβευμένη, στον ίδιο διαγωνισμό, συσκευασία γιαουρτιού 1 κιλού η οποία κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να κατακτήσει κυρίαρχη θέση στην αγορά λόγω καινοτομίας και σημαντικών πλεονεκτημάτων. Οι βελτιωτικές ενέργειες στα πλαίσια επανασχεδιασμού επέφεραν σημαντικά οφέλη τόσο σε επίπεδο περιβαλλοντικό όσο και σε επίπεδο λειτουργικότητας και αισθητικής.

Βιώσιμη ανάπτυξη

Μείωση χρήσης υλικού, η βασικότερη επιδίωξη. Η Kotronis Packaging έθεσε ως βασικό στόχο για τις νέες σειρές προϊόντων  τη σημαντική μείωση της απαιτούμενης πρώτης ύλης (PP) με αποτέλεσμα τον περιορισμό κόστους, κατανάλωσης πόρων και ανθρακικού αποτυπώματος

Αυξημένη προστασία για το προϊόν και μείωση σπατάλης τροφίμου. Ο νέος σχεδιασμός δίνει έμφαση στην βελτιωμένη εργονομία διασφαλίζοντας αυξημένη προστασία και διάρκειας ζωής του προιόντος. Συγκεκριμένα στα νέα δοχεία φέτας, επιτεύχθηκε υψηλή στεγανοποίηση του χείλους περιμετρικά προσφέροντας λύση στο  σύνηθες πρόβλημα της διαρροής των συσκευασιών με άλμη μόλις απομακρυνθεί το φιλμ προστασίας. Έτσι  διασφαλίζεται ότι θα αποφευχθούν πιθανές διαρροές ακόμα και σε έντονη μετακίνηση ή και ανατροπή.

Παράλληλα η αύξηση του ποσοστού κάλυψης επιφάνειας με ετικέτα σε συνδυασμό με χρήση ετικέτας φραγής στη διαπερατότητα οξυγόνου, στο ορατό φως ή/και στη UV ακτινοβολία, εξασφαλίζει παράταση της διάρκειας ζωής του τροφίμου, διατήρηση αρώματος, γεύσης, εμφάνισης περιορίζοντας την ανάγκη χρήσης πρόσθετων και συντηρητικών.

Στη μείωση σπατάλης τροφίμου συμβάλει σημαντικά και  ο περιορισμός όγκου στα νέα δοχεία φέτας με αποτέλεσμα να απαιτείται μικρότερη ποσότητα άλμης για την ίδια ποσότητα προϊόντος, χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η διάρκεια ζωής του.

Διαφοροποίηση στο ράφι

Όταν το προϊόν φτάνει στο ράφι, ο ελκυστικός σχεδιασμός έχει τον πρώτο λόγο. Οι αναβαθμισμένες συσκευασίες αποτελούν μια σύγχρονη πρόταση που αυξάνει την ελκυστικότητα στον καταναλωτή δημιουργώντας μια premium αίσθηση. Σε συνδυασμό, με την τεχνολογία In-Mold-Labeling (IML), δηλαδή ενσωματωμένη ετικέτα ίδιου υλικού, επιτυγχάνεται μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι επιλογές διακόσμησης είναι απεριόριστες σε αποχρώσεις, ποιότητα εκτύπωσης και υφή.

Ματ, βελουτέ, γυαλιστερή ή διάφανη εμφάνιση, μεταλλική υφή και όψη ή ακόμη και αίσθηση χαρτιού προσδίδουν μια αναβαθμισμένη, ξεχωριστή εμπειρία προετοιμάζοντάς τον καταναλωτή για ένα εξαιρετικής ποιότητας περιεχόμενο.

 

Ακολουθώντας τις αρχές του Industry 4.0

Ακολουθώντας σταθερά την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού η Εταιρεία τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμίσει σημαντικά τις διαδικασίες και τις εγκαταστάσεις της. Πριν από δύο χρόνια, εγκαινιάστηκε η «έξυπνη» αποθήκη της Kotronis Packaging η υλοποίηση της οποίας βασίστηκε σε τρεις  πυλώνες: την υλικοτεχνική υποδομή με την κατασκευή κτηρίου στενών διαδρόμων, ειδικού συστήματος ραφιών και των ανυψωτικών μηχανημάτων τύπου VNA τελευταίας τεχνολογίας με δυνατότητα λειτουργίας αυτόματης πλοήγησης,  την εγκατάσταση  λογισμικού WMS (Warehouse Management System) για αποτελεσματικότερη διαχείριση καθώς και την  εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού στα νέα συστήματα.

Το έργο αυτό συνέβαλλε στην βελτιστοποίηση των διαδικασιών logistics με σημαντικά οφέλη στην καθημερινή λειτουργία και παραγωγικότητα παρέχοντας τη δυνατότητα  διαχείρισης μεγαλύτερου όγκου δρομολογίων χωρίς να απαιτείται επιπλέον χώρος και χρόνος. Επίσης διασφαλίζεται η ορθότητα των διαδικασιών καθώς το προσωπικό βασίζεται σε κωδικοποιημένες εντολές αποφεύγοντας άσκοπα λάθη και μειώνοντας τον φόρτο εργασίας.


Αυγουστίνος Κοτρώνης, Διευθύνων Kotronis Packaging

«Η εταιρική μας κουλτούρα και στρατηγική χαρακτηρίζεται από υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό υιοθετούμε πλήρως τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης παρέχοντας προϊόντα 100% ανακυκλώσιμα και επενδύοντας συνεχώς σε νέες τεχνολογίες για να εξασφαλίσουμε υψηλή προστασία τροφίμου και  μείωση του ανθρακικού μας αποτυπώματος.  Οι νέες συσκευασίες για φέτα αποδεικνύουν περίτρανα πώς η φιλοσοφία μας  γίνεται πράξη».


Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επεκτάθηκε και στον τομέα της παραγωγής με την υλοποίηση του έργου ΚΙΜΑ 4.0 (Kotronis Interconnection of Manufacturing Assets) βάσει του οποίου οι  μηχανές παραγωγής διασυνδέονται με ένα κεντρικό σύστημα διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων, ώστε  τα στελέχη  να έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστα  στοιχεία που αφορούν τόσο την τρέχουσα πραγματική κατάσταση της παραγωγικής διαδικασίας όσο και ιστορικά δεδομένα. Παράλληλα  υλοποιείται μία πλατφόρμα λογισμικού που ενισχύει τον αποδοτικότερο προγραμματισμό της παραγωγής κάνοντας χρήση των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών ανάλυσης δεδομένων.

Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο στην επόμενη μέρα, η Kotronis Packaging ενισχύει διαρκώς την ικανότητά της να λειτουργεί με ευελιξία και να ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην εξυπηρέτηση των πελατών της.

You might also like