BioRural: Νέο Ευρωπαϊκό έργο στο πρόγραμμα Horizon Europe

Ανάδειξη των δυνατοτήτων των αγροτικών περιοχών προς μια κυκλική Βιοοικονομία

Το έργο BioRural επιδιώκει να αναπτύξει ένα πλαίσιο μετάβασης προς μια βιώσιμη, συμπεριληπτική και κυκλική Βιοοικονομία σε όλη την Ευρώπη και να υποστηρίξει καινοτόμες βιώσιμες λύσεις μικρής κλίμακας στις αγροτικές περιοχές. Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

 

Με συνολική χρηματοδότηση περίπου τριών εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το BioRural στοχεύει να καλύψει το κενό που υπάρχει μεταξύ των διαθέσιμων βιώσιμων καινοτομιών και της εφαρμογής τους στην καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο προωθεί την ανταλλαγή γνώσεων και ερευνά επιχειρηματικές ευκαιρίες με στόχο την αγροτική ανάπτυξη, μέσα από ένα δίκτυο 19 εταίρων από 14 διαφορετικές χώρες οι οποίοι θα συνεργαστούν για τον παραπάνω σκοπό για τα επόμενα 3 χρόνια.

Το BioRural στοχεύει στην αντιμετώπιση και την επίλυση αυτών των οικονομικών, δημογραφικών και κλιματικών προκλήσεων, “αναπτύσσοντας ένα αποτελεσματικό πλαίσιο μετάβασης προς μια κυκλική Βιοοικονομία και προβάλλοντας και προωθώντας λύσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν θετικά όλες τις Ευρωπαϊκές αγροτικές περιοχές” αναφέρει η ομάδα του έργου.

Όπως ανέφερε ο Συντονιστής του έργου, Δρ. Θάνος Μπαλαφούτης:Η αποστολή μας είναι να ωθήσουμε τους ανθρώπους να σκέφτονται με βάση τις τοπικές ανάγκες, αλλά να πράττουν με βάση τις διεθνείς ανάγκες, χρησιμοποιώντας λύσεις βιοοικονομίας που θα έχουν θετικό και διαχρονικό αποτύπωμα στον πλανήτη.  Εκτός από την περιβαλλοντική προστασία, το επίκεντρο για εμάς, είναι -πάνω από όλα- ο άνθρωπος: ανυπομονούμε να φέρουμε δραστικές αλλαγές στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές, να ωθήσουμε τους ανθρώπους να συσπειρωθούν γύρω από αυτό το σκοπό, και να τους έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι!

You might also like