Ξεκίνησε η DAIRY EXPO 2022

Πλήθος εκθετών και πολλές εκδηλώσεις περιμένουν τους επισκέπτες

Άνοιξε τις πύλες της η κλαδική έκθεση DAIRY EXPO 2022 στην οποία συμμετέχουν δεκάδες εκθέτες που παρουσιάζουν μηχανήματα, εφαρμογές και υπηρεσίες για την γαλακτοκομία και την τυροκομία. Η έκθεση που φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στα Σπάτα, θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

 

Η πρώτη ημέρα της DAIRY EXPO 2022 χαρακτηρίστηκε από την επιτυχημένη διεξαγωγή της Επιστημονικής Ημερίδας  Γαλακτοκομίας & Τυροκομίας που επιμελήθηκε επιστημονικά ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα με τη συνεργασία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

 

Τις εργασίες της Ημερίδας την οποία παρουσίασε και συντόνισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Ανδρονικάκης, χαιρέτησε ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρήστος Αποστολόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε σε μακροσκοπικά δεδομένα της παγκόσμιας κατανάλωσης τροφίμων όπως η αύξηση του πληθυσμού της γης, η γήρανση του πληθυσμού στις δυτικές χώρες, οι δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής,  η συνεχόμενη αύξηση κατανάλωση ζωικών προϊόντων παρά το γεγονός ότι ταυτόχρονα αυξάνεται η κατανάλωση των φυτικών προϊόντων.

Από αριστερά: Θεοφάνης Γεωργόπουλος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), Διονύσης Αντωνόπουλος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και Χρήστος Αποστολόπουλος (ΣΕΒΓΑΠ).

 

Από την άλλη όμως ο πρόεδρος του φορέα των γαλακτοβιομηχανιών τόνισε ότι η σύγχρονη βιομηχανία διαθέτει επιστημονικά εργαλεία κι εφαρμογές (π.χ. γονιδιωματικές παρεμβάσεις, γενετική μηχανική, νανο-γαλακτωματα, ανασχεδιασμός υλικού πλαστικών κ.ά.).

Από αριστερά: Αικατερίνη Μοσχοπούλου, Λάμπρος Σακκάς και Γκόλφω Μοάτσου (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο).

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όλες οι εισηγήσεις των πανεπιστημιακών που συμμετείχαν στην Ημερίδα ενώ κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τέσσερις ελληνικές εταιρίες παρουσίασαν τη δραστηριότητά τους. Πλήθος επισκεπτών και καλεσμένων του Dairy News παρακολούθησαν την Επιστημονική Ημερίδα Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας 2022.

Ευθυμία Κονδύλη (ΕΛΓΟ- Δήμητρα/ Ιωάννινα), Δημήτρης Μιχαηλίδης (δημοσιογράφος ) και Γεώργιος Μπόσκου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο).
You might also like