Νέο έργο στη Nεογάλ από την Τesco Food Technology

Εγκατάσταση εξελιγμένης μηχανής συνεχούς παραγωγής βουτύρου 

Η TFT ΑΕ (Tesco Food Technology), πρωτοπόρος στις εφαρμογές τεχνολογίας για την Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων και Ποτών από το 1963,  έχει εγκαταστήσει με επιτυχία μία νέα, τελευταίας τεχνολογίας μηχανή συνεχούς παραγωγής βουτύρου στο εργοστάσιο της Βιομηχανίας Γάλακτος Δράμας ΝΕΟΓΑΛ, μία από τις πρώτες γαλακτοβιομηχανίες της Βορείου Ελλάδος.

 

Η συγκεκριμένη μηχανή συνεχούς παραγωγής αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες και αξιόπιστες επιλογές εξοπλισμού της εταιρίας SIMON FRÈRES, κορυφαίου Ευρωπαϊκού προμηθευτή στον εξοπλισμό βουτύρου. Πρόκειται για μία στιβαρή κατασκευή με εύκολη συντήρηση, η οποία διακρίνεται για την αυξημένη αποδοτικότητά της, λόγω του καινοτόμου χαρακτηριστικού που διαθέτει με το πολύ αποτελεσματικό τμήμα κενού αέρα, εξαλείφοντας την περιεκτικότητα σε αέρα που περιλαμβάνεται στο βούτυρο και επιτρέπει την παραγωγή βουτύρου με σταθερή πυκνότητα, με τη δυνατότητα παραγωγής από 600 κιλά έως 1500 κιλά ανά ώρα.

Ξεχωρίζει για τα μεγάλα εύκαμπτα χαρακτηριστικά αναδεύσεως που φέρει, καθιστώντας την κατάλληλη για όλους τους τύπους κρέμας, με περιεκτικότητα σε λιπαρά που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 30 και 60%. Επίσης, εγγυάται εξαιρετικό έλεγχο της θερμοκρασίας του βουτύρου, χάρη στην κυκλοφορία κρύου νερού σε όλα τα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει την παραγωγή βουτύρου με πλήρη υγιεινή, με σχεδιασμό προσεκτικά διαμορφωμένο σύμφωνα με τα πρότυπα τροφίμων (EHEDG).

Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης δυναμικής της Γαλακτοβιομηχανίας Δράμας ΝΕΟΓΑΛ και της κάλυψης των αναγκών αναβάθμισης και αυξημένης παραγωγικότητας του εργοστασίου της. Η TFT ΑΕ αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για τη συνεργασία της με τη ΝΕΟΓΑΛ και την εμπιστοσύνη που της δείχνει σε κάθε έργο εκσυγχρονισμού και αυτοματισμού των δομών της. Η αξιοπιστία, η τεχνογνωσία και η μακρόχρονη εμπειρία της TFT ΑΕ, την καθιστούν βασικό σύμμαχο για την κάλυψη κάθε είδους ανάγκης στην Ελληνική Γαλακτοβιομηχανία, από την παροχή μίας αντλίας μέχρι την κατασκευή ενός ολόκληρου εργοστασίου.

You might also like