Σειρά χορτοδετικών πρεσών Massey Ferguson RB

Νέα χαρακτηριστικά και πακέτα επιλογών αυτοματοποίησης

Η Massey Ferguson, ανακοίνωσε ότι εισάγει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών και επιλογών για τη βελτίωση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας των στρογγυλών χορτοδετικών της Σειράς MF RB.

 

«Αυτές οι σημαντικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν νέα πακέτα αποκλειστικών προδιαγραφών που αυτοματοποιούν επαναλαμβανόμενες εργασίες, διευκολύνοντας τη λειτουργία των χορτοδετικών και μειώνοντας τον φόρτο εργασίας στους χειριστές, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγικότητα», εξηγεί ο Jérôme Aubrion, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Massey Ferguson, Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

«Οι αποκλειστικές προδιαγραφές Tractor Implement Management (TIM) παρέχουν τα ίδια υψηλά επίπεδα αυτοματισμού καθώς και λειτουργία ακινητοποίησης του τρακτέρ. Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αυτόματη λίπανση και τερματικό ελέγχου με οθόνη αφής. «Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά και οι προαιρετικές επιλογές είναι πιθανό να προσελκύσουν χρήστες υψηλών απαιτήσεων που θα επωφεληθούν από το κέρδος παραγωγικότητας που προσφέρουν. Οι έξτρα επιλογές προσφέρουν στους χρήστες ένα υψηλότερο επίπεδο προδιαγραφών που ταιριάζει στις απαιτήσεις και την επένδυσή τους», προσθέτει.

Βελτιώσεις στα στρογγυλά χορτοδετικά της Σειράς MF RB

  • Τα νέα πακέτα αποκλειστικών προδιαγραφών που είναι διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα χορτοδετικών MF RB Xtra Solo αυτοματοποιούν πολλές λειτουργίες
  • Αποκλειστικό πακέτο προδιαγραφών με λειτουργικότητα Tractor Implement Management (TIM)
  • Νέο τερματικό εισαγωγής MF BaleControl με οθόνη αφής
  • Νέα οθόνη σε όλα τα τερματικά συμπεριλαμβανομένου του ISOBUS
  • Αυτόματο σύστημα λίπανσης για όλα τα χορτοδετικά μεταβλητού θαλάμου συμπίεσης
  • Βελτιωμένο δέσιμο ανατρεπόμενων δεματίων για συνδυασμούς χορτοδετικού/περιτυλίγματος τύπου Protec.

Το αποκλειστικό πακέτο αυξάνει την αυτοματοποίηση

Οι αποκλειστικές προδιαγραφές, διαθέσιμες για όλα τα χορτοδετικά MF RB Xtra Solo, αξιοποιούν το υδραυλικό σύστημα ανίχνευσης φορτίου του τρακτέρ για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών. Ο συνδυασμός πολλών επιλογών σε ένα πακέτο μειώνει τον όγκο επαναλαμβανόμενων εργασιών που πρέπει να εκτελέσουν οι χειριστές, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Το πακέτο αυτοματοποιεί τη λειτουργία των παρακάτω:

  • Την ανύψωση του συλλέκτη κατά την κίνηση όπισθεν και το ζύγισμα του δέματος
  • Το άνοιγμα και κλείσιμο της πίσω θύρας μετά το δέσιμο
  • Την επιλογή και εισαγωγή μαχαιριών κατά το δέσιμο για τον καθαρισμό υπολειμμάτων.

Περιλαμβάνει ανίχνευση υγρασίας δέματος, ζύγιση δέματος καθώς και αυτόματη αφαίρεση της τελευταίας άκοπης στρώσης (όταν τα μαχαίρια είναι ενεργοποιημένα) για πιο επίπεδη εξωτερική επιφάνεια. Τα φώτα LED συντήρησης και σέρβις είναι επίσης μέρος του πακέτου.

Βελτιωμένο εργαλείο ανατρεπόμενου δέματος τύπου Protec

 Ένα νέο, επανασχεδιασμένο εργαλείο ανατρεπόμενου δέματος για συνδυασμούς περιτυλίγματος στο χορτοδετικό MF RB Protec προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή, απόδοση και ασφάλεια. Επίσης, παρέχει καλύτερο χειρισμό του χορτοδετικού σε πλαγιές, ανατρέποντας τα δέματα στην άκρη τους, γεγονός που εμποδίζει την κύλιση σε λόφους και βοηθά στην προστασία της μεμβράνης.

Αφού απομακρυνθούν από την περιστρεφόμενη πλατφόρμα, τα δέματα οδηγούνται στη θέση τους από δύο μπομπίνες ελέγχου, και στη συνέχεια συγκρατούνται από μια πλάκα στο πίσω μέρος, η οποία τα αναποδογυρίζει στις άκρες τους κατά την εκφόρτωση.

Ο νέος σχεδιασμός δεν είναι μόνο ισχυρότερος και πιο ανθεκτικός, αλλά βοηθά στην αύξηση της απόδοσης και της ασφάλειας. Οι χειριστές μπορούν πλέον να αλλάζουν μεταξύ θέσεων εργασίας και μεταφοράς σε μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα, χωρίς να βγαίνουν από την καμπίνα.


Πληροφορίες:  https://www.saracakis.gr/ 

You might also like