Η Εβροφάρμα βελτιώνει τις επιδόσεις της

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το υπόλοιπο της χρήσης του 2022

Η εταιρία Εβροφάρμα από την Θράκη ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά μεγέθη της για το Γ΄ τρίμηνο 2022 και το εννεάμηνο 2022. Σύμφωνα με αυτά οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε  13,27 εκατ. ευρώ κατά το Γ΄ τρίμηνο του 2022 και σε 33   εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2022, παρουσιάζοντας μεταβολή 29% και 18% αντίστοιχα σε σχέση με τα αντίστοιχα διαστήματα του 2021.

 

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου κατά το Γ΄ τρίμηνο του 2022 ανήλθαν σε κέρδη 656.000 ευρώ  και 719.000 ευρώ  για το 9μηνο του 2022 έναντι ζημιών 342.000 ευρώ  χιλ. και κερδών 310.000 παρουσιάζοντας μεταβολή 292% και 132% αντίστοιχα. Όπως αναφέρει η εταιρία στην ανακοίνωσή της, «Το θετικό αποτέλεσμα του Ομίλου είναι αποτέλεσμα του αποδοτικότερου μίγματος πώλησης των προϊόντων της εταιρίας σε συνδυασμό με τον εξοθρολογισμό των τιμών πώλησης αυτών, στην σταθεροποίηση των δαπανών διοίκησης διάθεσης, και του κόστους παραγωγής».

Η εταιρία εκτιμάει πως παραγωγή ελληνικού ανωτέρας ποιότητας γάλακτος της ομάδας κτηνοτρόφων της θυγατρικής Campus, συνέβαλε στην απρόσκοπτη παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας σε μια περίοδο μειωμένης παραγωγής γάλακτος τόσο σε εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Να σημειωθεί ότι η χώρα μας παράγει μόνο το 40% των αναγκών της σε αγελαδινό γάλα.

Ωστόσο, η μεταβλητότητα, οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στην ενέργεια, στα υλικά συσκευασίας, στις πρώτες ύλες αλλά και η αύξηση των επιτοκίων, που προκαλούν οι ιδιαίτερες διεθνείς γεωπολιτικές συνθήκες, δεν επιτρέπουν στον όμιλο υπερβολική αισιοδοξία για το υπόλοιπο της χρήσεως του 2022.

Έργο ALTERMILK 

Η εταιρία ολοκλήρωσε πρόσφατα το έργο «Μελέτη Εναλλακτικής Διατροφής Γαλακτοπαραγωγικών Αγελάδων» με τον διακριτικό τίτλο ALTERMILK. Το έργο υλοποιήθηκε από την εταιρεία Campus του ομίλου Εβροφάρμα, σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του καθηγητή Γεωργίου Βαλεργάκη του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας και την Κλινική Παραγωγικών Ζώων του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βασικός στόχος του έργου ήταν να καταδειχθεί με επιστημονική τεκμηρίωση (αποδόσεις και δείκτες υγείας των ζώων, ποιότητα του γάλακτος), η δυνατότητα πλήρους αντικατάστασης του σογιάλευρου στα σιτηρέσια των γαλακτοπαραγωγών αγελάδων από φιλικές προς το περιβάλλον, εγχώρια κατά κύριο λόγο παραγόμενες, εναλλακτικές πρωτεϊνούχες ζωοτροφές.

You might also like