Στήριξη της ελληνικής γαλακτοπαραγωγής από τη ΜΕΒΓΑΛ

Aνέλαβε χορηγός των 12ων βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς»

Η ΜΕΒΓΑΛ ανέλαβε χορηγός των 12ων βραβείων «Αγρότης της Χρονιάς», που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη από την εταιρεία Green Box Εκδοτική, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022.

 

Η στήριξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εγγύτητας και συνεργασίας που η εταιρεία επιδιώκει με όλους τους φορείς της πρωτογενούς παραγωγής, και κυρίως με τους συνεργάτες παραγωγούς της.

Την εκδήλωση τίμησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, και πλαισιώθηκε από ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για θέματα που απασχολούν τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και καλές πρακτικές που βελτιώνουν την απόδοση και τις συνθήκες παραγωγής.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Χατζάκος, συμμετείχε ως ομιλητής στο πάνελ με θέμα «Βιώσιμα σχήματα κτηνοτροφίας και Ζώνη Γάλακτος – Ασφάλιση αγροτικής παραγωγής και θεσμικό πλαίσιο εργατών γης», όπου ανέπτυξε τις θέσεις τις εταιρείας σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ελληνική γαλακτοπαραγωγή.

Το βραβείο για την Κτηνοτροφική Εκμετάλλευση της Χρονιάς 2022 απονεμήθηκε από τον κ. Γεωργαντά στον κτηνοτρόφο Κώστα Ζήγκα, έναν πρωτοπόρο αγελαδοτρόφο από το Ανατολικό Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνεργάζεται με τη ΜΕΒΓΑΛ (2η γενιά τώρα), ακολουθώντας την παράδοση του πατέρα του, που έδινε επίσης το γάλα του στην ίδια εταιρεία. Η επιτροπή αξιολόγησης τον ξεχώρισε για τα τρία ρομπότ αρμεγής και τα ειδικά κολάρα ελέγχου της κατάστασης των ζώων που έχει εντάξει στις διαδικασίες του, για την ιδιοπαραγωγή ζωοτροφών που καλύπτει το 55% των αναγκών της φάρμας του, αλλά και για αρκετούς ακόμη αυτοματισμούς και καινοτομίες.

Η βράβευση αυτή είναι σημαντική και για τη ΜΕΒΓΑΛ, γιατί η ποιότητα των προϊόντων της είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ποιότητα του γάλακτος που παραλαμβάνει. Γι΄αυτό επιδιώκει τη συνεργασία με κτηνοτρόφους που εκσυγχρονίζουν τη δουλειά τους και που σχεδιάζουν επενδύσεις με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της εκμετάλλευσής τους και της ποιότητας του γάλακτος που παραδίδουν στην εταιρεία. Επιδοτεί τους παραγωγούς της, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, για τη βελτίωση των αποδόσεων και την ευζωία των ζώων. Η έμπειρη διαχείριση της εταιρείας στον τομέα της Ζώνης Γάλακτος, που σήμερα αριθμεί 504 φάρμες, αποτυπώνεται στην υψηλή ποιότητα και διαθρεπτική αξία των προϊόντων που παράγει και αποτελεί ισχυρό πλεονέκτημα που τη διαχωρίζει από άλλες εταιρείες.

Πεποίθηση της ΜΕΒΓΑΛ είναι ότι η ενδυνάμωση της ελληνικής κτηνοτροφίας και γαλακτοπαραγωγής αποτελεί κοινό στόχο όλων των φορέων, εταιριών και κράτους, που οφείλουν να αξιοποιούν κάθε δυνατότητα που παρέχεται προς αυτή την κατεύθυνση. Επιπλέον η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας σε επίπεδο ζωικού κεφαλαίου και υποδομών, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση τόσο της πρωτογενούς παραγωγής όσο και ειδικότερα του εθνικής σημασίας προϊόντος ΦΕΤΑ ΠΟΠ, ώστε να διασφαλιστεί η εθνική μας κληρονομιά και να τονωθεί η ανάπτυξη του τόπου μας.

You might also like