Ξεκίνησε η 12η «Zootechnia»

Τα περιοδικά Dairy News και Meat Place θα βρίσκονται εκεί: Περίπτερο 12- Stand 22

Ξεκίνησε σήμερα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo 12η Διεθνή Έκθεση για την Κτηνοτροφία και Πτηνοτροφία «Zootechnia». Η διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, έχει προσελκύσει 837 εκθέτες (307 άμεσους από 13 χώρες και 530 έμμεσους από 38 χώρες).

 

Ειδικότερα, οι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από Αίγυπτο, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ινδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρο, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία. Παράλληλα, θα υποδεχθεί 309 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 7 χώρες, μεταξύ των οποίων μεμονωμένοι hosted buyers, ομαδικές επισκέψεις από Αλβανία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και μία επιχειρηματική αποστολή από την Αίγυπτο. Οι Έλληνες εκθέτες προέρχονται από όλη την επικράτεια, ενώ η έκθεση καλύπτει συνολικά 14.115 τ.μ. στεγασμένων και υπαίθριων εγκαταστάσεων.

Η Zootechnia είναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Eλλάδα και στα Bαλκάνια και μία από τις σημαντικότερες των κλάδων κτηνοτροφίας-πτηνοτροφίας στην Ευρώπη. Παρούσες στη φετινή διοργάνωση είναι όλες οι μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις, οι οποίες και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις, καινοτομίες και τεχνολογίες, καθώς και σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων, μηχανήματα και υπηρεσίες.

Πλήθος φορέων δίνουν το παρών

Συμμετέχουν επίσης, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Κρέατος, η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος (ΕΚΑΓΕΜ), ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ζωοτροφών, η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αβγού και Προϊόντων Αβγού, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος-Τμήμα Γεωπονίας, το Εργαστήριο Ζωοτεχνίας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εκδηλώσεις

Πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις και αφιερώματα της φετινής Zootechnia. Ανανεωμένα και εμπλουτισμένα είναι το Pet Festival και το Σαλόνι Αλόγου, ενώ ξεχωρίζουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του και η εκδήλωση για την αβγοπαραγωγό ορνιθοτροφία και το ελληνικό αβγό, η οποία πραγματοποιείται από τα Εργαστήρια Ζωοτεχνίας και Διατροφής του Τµήµατος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo.

Η 12η Zootechnia θα εγκαινιαστεί από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργο Γεωργαντά, σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», αίθουσα Α. Οι ώρες λειτουργίας της Zootechnia είναι τις καθημερινές και την Κυριακή από τις 10:00-19:00 και το Σάββατο από τις 10:00-20:00.

Η εκδοτική εταιρία OMind Creatives,  η οποία εκδίδει κλαδικά περιοδικά και διοεργανώνει δύο κορυφαίες κλαδικές εκθέσεις στο Metropolitan Expo στην Αθήνα, συμμετέχει με περίπτερο στην 12η  «Zootechnia». Πιο συγκεκριμένα στο Stand 22 στο Περίπτερο 12 μπορείτε να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους των περιοδικών και να προμηθευτείτε τεύχη. 

You might also like