ΔΩΔΩΝΗ: χρυσό βραβείο Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Στις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς σε θέματα Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κατατάσσεται για ακόμα μια φορά η ΔΩΔΩΝΗ.

Ανάμεσα στο 1% των κορυφαίων εταιριών παγκοσμίως σε θέματα Βιωσιμότητας και ΕΚΕ κατατάσσεται και φέτος η ΔΩΔΩΝΗ, στη βιομηχανία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και στο 3% των επιχειρήσεων με κορυφαία απόδοση στην περιβαλλοντική διαχείριση.

 

Το Χρυσό βραβείο που έλαβε, σύμφωνα με την αξιολόγηση από την EcoVadis, εταιρεία αξιολόγησης δεικτών Βιωσιμότητας, υπογραμμίζει τη συνολική και διαρκή βελτίωση της εταιρείας σε θέματα βιωσιμότητας και πρωτοβουλιών που υλοποιεί για τους κτηνοτρόφους. Παράλληλα, υπογραμμίζεται το ισχυρό περιβαλλοντικό υπόβαθρο της καθώς, σήμερα, το 80% της ενέργειάς του εργοστασίου προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Ως μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανίες της Ελλάδας, η ΔΩΔΩΝΗ αναγνωρίζει έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ευρύτερη κοινωνία, με τη βιώσιμη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη της να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της.

  • Υλοποιεί δράσεις που θέτουν στο επίκεντρο τον πρωτογενή τομέα, επιλέγοντας  πρώτη ύλη με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά από ένα διευρυμένο δίκτυο παραγωγών. Διατηρώντας έτσι μια Ζώνη Γάλακτος στην Ελλάδα, που στηρίζει έμπρακτα τους ανθρώπους της και προσφέρει εργασία σε πάνω από 800 υπαλλήλους ανά την επικράτεια, αποτελώντας έναν εγγυημένα αξιόπιστο συνεργάτη.
  • Η εταιρεία συμμετέχει, επίσης στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της επιβάρυνσης του πλανήτη, μέσα από συγκεκριμένες πρακτικές, οι οποίες εστιάζουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που προέρχονται από την κατανάλωση ενέργειας, νερού και την εκπομπή αέριων ρύπων, οι οποίοι παρακολουθούνται και αναθεωρούνται σε ετήσια βάση, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
  • Τέλος, η εταιρεία σεβόμενη την αξιοπρέπεια, το απόρρητο και τα προσωπικά δικαιώματα του κάθε εργαζόμενου της,εφαρμόζει μέτρα προστασίας ως προς τη μείωση των εργατικών ατυχημάτων,  προσφέροντας ταυτόχρονα ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον εργασίας, που ανταποκρίνεται σε διεθνή αναγνωρισμένα πρότυπα.

Ο  Μιχάλης Παναγιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: « Είμαστε πολύ περήφανοι για τη νέα μας χρυσή διάκριση από την EcoVadis, γεγονός που αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας για βιωσιμότητα και υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Στη ΔΩΔΩΝΗ αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, της υποστήριξης των εργαζομένων και των κοινοτήτων μας και της διασφάλισης βιώσιμων πρακτικών προμηθειών. Αυτό το βραβείο είναι ένα ζωντανό παράδειγμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας, η οποία εργάζεται ακούραστα για να ενσωματώσει τη βιωσιμότητα σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων μας».

 

You might also like