Ηλίας Μαμαλάκης: Παρουσίασε το βιβλίο του στα Γιάννενα

Εκδήλωση στην Γαλακτοκομική Σχολή με παρουσία πολλών τυροκόμων

Σε μια γιορτή για το ποιοτικό ελληνικό τυρί εξελίχτηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων χθες, Τετάρτη 26 Απριλίου.

 

Κύριος ομιλητής ήταν ο σεφ, τηλεπαρουσιαστής και συγγραφέας Ηλίας Μαμαλάκης ο οποίος επισκέφτηκε την Σχολή με την αφορμή της κυκλοφορίας του βιβλίου του “Τα τυριά της Ελλάδας” (Εκδόσεις Αρμός).

Ο Ηλίας Μαμαλάκης δοκιμάζει προϊόντα της συνεταιριστικής L’ Ami από την Λαμία, υπό το βλέμμα του Παύλου Λαθύρη

 

Ο μελετητής του ελληνικού τυριού έδωσε τα ερεθίσματα για  να ακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία πήραν μέρος φορείς της πόλης, εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών, εκπρόσωποι της εστίασης και της φιλοξενίας, το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απόφοιτοι της Γαλακτοκομικής Σχολής κ.ά. Ακολούθησε έκθεση τυροκομικών προϊόντων με εκπροσώπηση πολλών επιχειρήσεων αποφοίτων της Σχολής από όλη την Ελλάδα με πλούσια και εκλεκτά εκθέματα.

O Γιάννης Σταθώρης ( ‘Σταθώρη Τυροκομική’ ), απόφοιτος Σχολής απευθύνει χαιρετισμό. Αριστερά ο Ηλίας Μαμαλάκης.

 

«Στην Ελλάδα έχουμε μια συνεχή είσοδο κι έξοδο νέων τυριών από την αγορά- άλλα πετυχαίνουν κι άλλα όχι» είπε ο Ηλ. Μαμαλάκης αναφερόμενος στον πλούτο των ελληνικών τυριών αλλά και τις προσπάθειες νέων κυρίως τυροκόμων, πολλοί από τους οποίους είναι απόφοιτοι της Γαλακτοκομικής σχολής.

Η διευθύντρια της Σχολής Αλεξάνδρα Μέγα δήλωσε σχετικά: «Θέλαμε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν τα τυριά που αναφέρονται στο βιβλίο κάτι που είναι δύκλο διότι κάποια από αυτά τα τυριά βγαίνουν σε πολύ μικρές παραγωγές και είναι δύσκολο να τα δοκιμάσει κάποιος κι αν τα βρει σε καταστήματα delicatessen. Κι επειδή τα περισσότερα από αυτά παράγονται από αποφοίτους της σχολής, θεωρήσαμε ότι ήταν πολύ καλή ευκαιρία να συνδυάσει ο επισκέπτης τα του βιβλίου και να δοκιμάσει αυτά τα τυριά. Τα τυριά του  παράγονται στην χώρα είναι πολλά, είναι  εκλεκτά, είναι υψηλής ποιότητας κι αξίζει πραγματικά να τα προτιμούμε για να δώσουμε κίνητρα σε όσους έχουν μείνει σε ορεινά χωριά ή σε μικρά νησιά».

You might also like